Zdrowe przekąski – Miodowo orkiszowe ciasteczka z płatkami orkiszowymi dla małych i dużych miłośników zdrowych słodyczyCiasteczka orkiszowe to proste do przyrządzenia łakocie, które sprawią wiele radości wszystkim łasu
Szafran na pozytywny nastrójSzafran, czyli krokus o pięknych, fioletowych kwiatach ma zastosowanie nie tylko jako roślina ozdobna i przyprawa. Ze względu na zwiększanie poziomu „hormonów szczęścia” tj. serotoniny i dopamin
Informacja prasowa – Hochland PolskaStyczeń 2018Serowe rurki – wystrzałowe przekąski!Karnawał to czas spotkań z przyjaciółmi i świetnych imprez, które obfitują w pyszne i oryginalne menu. Na domówkach najlepiej sprawd
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak – wynika z danych Głównego Ur
Przepis kulinarnyKasza jęczmienna z dynią i kurkamiSkładniki:– 2 saszetka kaszy jęczmiennej grubej, np. marki Halina– 1 mała dynia piżmowa– świeży rozmaryn– sól, pieprz– olej rzepakowy tło
Guarana – hit czy kit?Guarana zyskała miano zdrowej alternatywy dla kawy i energetyków, a napoje na bazie tej rośliny święcą triumfy na całym świecie. Czy jednak słusznie?Tak naprawdę guarana to nie nazwa związku, jak pr
Informacja prasowaPoznań, 14 września 2017 r.Pasta z owocami – sposób na udany obiad Jednym z dań cieszących się niezwykłą popularnością jest pasta, którą możemy podawać na różne sposoby. Jeśli lubimy mieszać wyt
Warszawa, 03.07.2019Informacja prasowaLetnie i zdrowe potrawy z rusztu.Jak przygotować zdrowe oraz smaczne potrawy na grillaDla wielu z nas grillowanie kojarzy się przede wszystkim z kiełbasą i karkówką.A przecież potrawy p
SZYBKI TORT POMARAŃCZOWY Z ŻURAWINĄ I LUKREM– W SAM RAZ NA DZIEŃ BABCI I DZIADKASkładniki na 16 porcji• gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake• likier pomarańczowy – 1/2 szklanki• woda – ¼ szklanki• sok z c
Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto cz