Żywność

BIO Miechunka poddana procesowi puffingu

BIO Miechunka poddana procesowi puffingu
Wrocław, 02.07.2014 INFORMACJA PRASOWA MARKA: PUFFINS ASORTYMENT: NOWOŚĆ! BIO Miechunka poddana procesowi puffingu BIO Miechunka Puffins – Pierwsza w Polsce innowacyjna, super lekka i pyszna

Wrocław, 02.07.2014

INFORMACJA PRASOWA

MARKA: PUFFINS
ASORTYMENT: NOWOŚĆ! BIO Miechunka poddana procesowi puffingu

BIO Miechunka Puffins – Pierwsza w Polsce innowacyjna, super lekka i pyszna przekąska ekologiczna

Marka Puffins to zupełna rewolucja na polskim rynku spożywczym. W swojej innowacyjnej ofercie ma niezwykle smaczne lekkie i chrupiące owoce poddane autorskiemu procesowi puffingu, czyli suszeniu metodą próżniową. Dzięki temu zachowują one pełnię wartości odżywczych oraz odznaczają się intensywnym, naturalnym smakiem.

BIO Miechunka Puffins to absolutna nowość na rynku. Jest nowością nie tylko dzięki unikalnemu procesowi jej suszenia, ale także ze względu na małą popularność tego owocu w polskiej kuchni. Miechunka zwana także peruwiańską wiśnią lub złotą jagodą jest znana działkowcom przede wszystkim jako roślina ozdobna. Niewielu wie, że jej owoce nie tylko są jadalne, ale mają także bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Posiada ona działanie oczyszczające, przeciwgrzybiczne i przeciwalergiczne. Chroni przed nowotworami i chorobami układu krążenia; zawiera znaczne ilości witamin C i A, dodatkowo jej ziarenka wspomagają proces trawienia. Miechunka ma charakterystyczny, słodko-kwaskowaty smak, który jest wspaniałą odmianą dla tradycyjnych suszonych jabłek czy bananów. Będzie idealna do porannej owsianki, muesli lub jogurtu naturalnego.

http://puffins.co/wp-content/uploads/miechunka2.pngOwoce BIO Miechunki Puffins pochodzą z Ekwadoru, gdzie hodowane są w gospodarstwach, spełniających wszystkie najostrzejsze wymogi upraw ekologicznych ? nie stosowano w nich pestycydów, sztucznych nawozów ani przyspieszaczy wzrostu. Miechunka Puffins jest więc 100 % naturalna, ponieważ w procesie puffingu także nie używa się absolutnie żadnych ulepszaczy. Smak Bio Miechunki Puffins – porównywany czasem do połączenia pomidorków koktajlowych i pomarańczy – intryguje, a nawet potrafi uzależnić, jednak jest to jeden z najbardziej wskazanych i pożądanych nałogów jakie można sobie zafundować! Niewielka zawartość kalorii w tej niesamowitej przekąsce, lekkość, chrupkość oraz bogactwo cennych składników sprawia, że można ją podgryzać zawsze, gdy przyjdzie na to ochota, bez żadnych wyrzutów sumienia i obaw o figurę! Miechunkę Puffins można dodawać do deserów, płatków śniadaniowych, domowych wypieków, lub zajadać się nią prosto z pudełka zastępując tym samym kaloryczne cukierki, czekoladki, tłuste chipsy i wszelkie inne niezdrowe, tuczące przekąski pozbawione pożądanych i cennych wartości odżywczych.

A to już wiesz?  5 niepozornych sposobów na jesienną chandrę

Miechunka Puffins zamknięta jest w atrakcyjnym, kolorowym i biodegradowalnym opakowaniu, zawierającym 50 g tego 100% naturalnego produktu. Ciekawscy z tyłu pudełka znaleźć mogą specjalne okienko, przez które podejrzeć można to, co kryje się w środku.

Marka: Puffins

Producent: MicroFood

Pojemność: 50 g

Cena: ok. 9,99 zł

*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę idealną czyli zdrową i w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins ? absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne – chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?

Okazuje się, że tak ? co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej ? swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!

www.puffins.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy