Rozrywka

Marynaty do mięs na każdą okazję

Marynaty do mięs na każdą okazję
Informacja prasowa 20 stycznia 2017 Marynaty do mięs na każdą okazję Smak mięsa w dużej mierze zależy od przypraw, których użyjemy. Większość z nich sprawdza

Informacja prasowa
20 stycznia 2017

Marynaty do mięs na każdą okazję

Smak mięsa w dużej mierze zależy od przypraw, których użyjemy. Większość z nich sprawdza się w przypadku każdego typu mięsa, jednak są i takie, które w wyjątkowy sposób potrafią podkreślić smak wybranych potraw. Marka Kühne, z myślą o karnawałowych spotkaniach przy stole z najbliższymi, przygotowała kilka sprawdzonych przepisów na aromatyczne marynaty do mięs.
Często słyszymy, że mięso powinno być marynowane nawet całą noc. Jednak jeśli jest cienkie lub pokrojone na filety, to nie ma takiej potrzeby. W takim przypadku wystarczy zanurzyć mięso w przyprawach na 30 minut do 2 godzin. Taki czas spokojnie wystarczy, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem ulubionych potraw.

Marynata do drobiu
Mięso drobiowe charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Jest więc doskonałe dla osób chcących zadbać o sylwetkę. W porównaniu z innymi mięsami jest delikatne i posiada większą wartość odżywczą.

Składniki:
 Dressing jogurtowy Kühne
 Gałązka rozmarynu
 Gałązka tymianku
 Szczypta soli i pieprzu
 Ząbek czosnku
Przygotowanie:
Czosnek należy obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać dressing Kühne i roztarte w dłoniach zioła. Doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalać mięso i zostawić na ok. 1,5 godziny.

Marynata do wołowiny
Wołowina charakteryzuje się dużą ilością białka, które przez człowieka jest dobrze przyswajalne. Dodatkowo zawiera wiele witamin z grupy B oraz jest bogata w składniki mineralne, takie jak żelazo i cynk.

Składniki:
 3 łyżki musztardy
 2 łyżki miodu
 Ząbek czosnku
 3 łyżki dressingu włoskiego Kühne

Przygotowanie:
Należy dokładnie wymieszać ze sobą musztardę, miód oraz dressing włoski, a następnie dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Mięso należy marynować w tak przygotowanej zalewie przez ok. godzinę.
Marynata do wieprzowiny
Zbyt częste sięganie po produkty z mięsa wieprzowego może powodować zwiększenie ryzyka choroby wieńcowej, miażdżycy czy otyłości. Jednak ze względu na np. dużą zawartość magnezu, nie należy całkowicie wykluczać go z diety.

A to już wiesz?  Na pograniczu Mazowsza i Podlasia, w Węgrowie

Składniki:
 Sos Hot Chilli Kühne
 Gałązka majeranku
 Gałązka oregano
 Pieprz i sól

Przygotowanie:
Sos Hot Chilli wymieszać z roztartymi w dłoniach ziołami. Doprawić solą i pieprzem. Mięso pokrojone w dowolny sposób marynować przez 30 minut do 1,5 godziny w zależności od grubości kawałków mięsa.

Smacznego!
Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl

Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.

Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Marki w portfolio LEVANT to m.in.: Kuhne, Ahmad Tea London (herbaty), Sandra (przetwory owocowe i warzywne), Sandrini (produkty kuchni śródziemnomorskiej), Adriana, Siblou (ryby i owoce morza), Champion (dodatki do kawy i herbaty), Splendor (owoce i warzywa w puszkach).

A to już wiesz?  Jak się obudzić bez kawy?

Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.

Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy