Informacja prasowaPoznań, 16 kwietnia 2018Śniadanie daje siłę i energię na cały dzień, a dodatkowo reguluje układ trawienny, dlatego jest uznawane za najważniejszy posiłek w ciągu doby. O tym, dlaczego rano warto jeść pe
Informacja prasowaPoznań, 29 stycznia 2018Zima kojarzy się dzieciom z niekończącą się zabawą na śniegu – jazda na sankach i lepienie bałwana to atrakcje, które sprawiają im wielką radość. Dzieci w przeciwieństwie
Informacja prasowaWarszawa, 24 czerwca 2019Odpowiednia dieta podstawą walki z cukrzycą27 czerwca – Światowy Dzień Walki z CukrzycąCukrzyca to choroba cywilizacyjna, która coraz częściej dotyka nawet dzieciw wieku wcz
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Głodni nowych przepisów? Z pomocą przychodzą organizatorzy programu „Doceń polskie” i opracowany przez nich kulinarny e-book. Publikacja zawiera opisy przygotowania przysta
Informacja prasowaWarszawa, 5 września 2019 r.Ochota na słodkie potrafi dopaść w najmniej oczekiwanym momencie i nie lubi czekać. Choć wybory na „słodkim głodzie” bywają nie do końca racjonalne, coraz częściej szukamy
Jesienne dania wcale nie muszą być nudne ani ciężkie. Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekaw
Informacja prasowaWarszawa, 11 lipca 2019 Sezon urlopowo-wakacyjny w pełni. Choć niektórzy wolą bierny wypoczynek spędzony na plażowym ręczniku na piaszczystej plaży, inni do relaksu potrzebują aktywności i ruszają na gór
Wakacyjna dieta dzieci poza kontrolą rodziców – jak to zmienić?Co drugi rodzic nie ma świadomości, czym jego dziecko żywi się w trakcie wakacji – wynika z badań przeprowadzonych przez Mixit.pl. Problemem jest brak czasu na
INFORMACJA PRASOWAW dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w WarszawieIII Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilakt
3 pomysły na zdrowe i pyszne śniadanie do szkoły Pojedynek szkolnych śniadaniówek zazwyczaj wygląda tak: w jednym plecaku słodka drożdżówka z budyniem i masą lukru, w drugim – kanapka z serem i rozgniecionym pomidorem, kt