Warszawa, 21 sierpnia 2020 r.Wafle Familijne dzisiaj kończą 25 lat! Wafle Familijne królują w domach polskich rodzin już od 25 lat! Dokładnie 21 sierpnia 1995 r. zarejestrowano znak towarowy marki i tak rozpoczęła się przygo
Chrupiące placuszki z kaszy gryczanej z dynią – pyszny pomysł na zdrowy obiad dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)Sezon na dynię w pełni, warto więc wykorzystać ją w kuchni na wiele sposobów i urozmaicić
Informacja prasowa 06.08.2018 r., WarszawaLato to doskonały czas na eksperymentowanie z napojami przygotowanymi na bazie kawy. W upalne dni zimna kawa z dodatkiem kostek lodu jest jak zbawienie, a kawiarnie prześcigają si�
Informacja prasowa – Hochland PolskaListopad 2019Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym goudaCiasto z marchewki jest puszyste, mięciutkie, a do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj przepis na mini
Informacja prasowaWarszawa, 19 czerwca 2017Sezon na rabarbarRabarbar dotarł do Polski wiele wieków temu, kiedy transportowany był wypełnionymi po brzegi łodziami przez rzekę Wołgę… z dalekich Chin. To smakowite warzywo zys
Nowy Sącz, 10 września 2019 r.Grzybobranie: co zrobić z darów lasu?Sezon na grzyby w pełni. Dary lasu mogą być ciekawym i aromatycznym uzupełnieniem codziennego jadłospisu. Co dobrego można upichcić z podgrzybków, maślak
Zdrowy smak natury:Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofuZaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym
Informacja prasowaPoznań, 2 lipca 2018 r.W gorące dni nasz organizm domaga się większego niż zwykle nawodnienia. Wtedy często sięgamy po chłodne napoje gazowane. Niestety nie są one najlepszym wyborem, ponieważ zawierają d
Informacja prasowaGrajewo, 18 sierpnia 2020Ten fermentowany napój mleczny jest uzyskiwany w procesie zakwaszania kulturami kwasu mlekowego maślanki, powstałej przy produkcji masła. Przez lata niedoceniany, ma w sobie ogromny pote
Chcesz schudnąć – jedz zupyTrudno znaleźć na świecie kraj, w którego tradycyjnym menu nie znalazłaby się zupa. W Polsce kojarzona jest wciąż z zapowiadającą główny posiłek przekąską lub pierwszym, tym mniej treściw