Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. C
Włocławek, 16 września 2020 r. Wybieraj zdrowe i lokalne produkty, jeśli chcesz wzmocnić swoją odporność Jesienią nasz organizm narażony jest na różnego rodzaju infekcje wirusowe. W tym okresie powinniśmy szczególnie za
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol
Informacja prasowa – Hochland PolskaLuty 2018Zima pełna aromatów!Zima to czas w którym szczególnie chętnie sięgamy po rozgrzewające i sycące potrawy. Krem z soczewicy z dodatkiem kurkumy, czarnuszki i orientalnych przypraw
Informacja prasowaPoznań, 18 kwietnia 2018 r.Mimo tego, że to jeszcze nie sezon na nasze ulubione owoce, to i tak możemy przygotować pyszne ciastka i desery, na przykład z wykorzystaniem wiśni. Wystarczy użyć tych ze słoika.
Upalna pogoda inspiruje zarówno do odkrywania nowych krain, jak i do dalekich podróży… kulinarnych. Niezwykle sycącą, prostą i wnoszącą powiew świeżości do codziennej kuchni potrawą jest gruzińskie chaczapuri. Chrupiące
Informacja prasowaPoznań, 1 sierpnia 2018 r.Kiedy temperatura za oknem staje się coraz wyższa, szukamy ukojenia w skąpych strojach i zimnych napojach. Nie jest to jednak słuszna droga do orzeźwienia. Chcąc właściwie schłodz
Informacja prasowaPoznań, 6 marca 2019 r.Skomponuj własną herbat꣹czenie, a także tworzenie nowych smaków to pasjonujące zajęcie. Dzięki niemu rozszerzamy swoją wiedzę w zakresie kulinariów oraz jesteśmy w stanie zac
Informacja prasowa Warszawa/Brześć Kujawski 29.06.2018 r.Top 5 przekąsek na latoPrzed nami lato, ulubiona pora roku wielu osób. Podczas upałów w
Informacja prasowaPoznań, 26 maja 2017 r.Męskie grillowanie – burger z rusztuNic nie nadaje takiego aromatu i smaku mięsom, jak przyrządzenie ich na ruszcie. Jednak nie zawsze jest to proste zadanie. Właściwe doprawienie, a