Informacja prasowa – SanteWarszawa, listopad 2019ZÅ‚oty deserJabÅ‚kowe Crumble z GranolÄ… Gold Sante Późna, chÅ‚odna jesieÅ„ to czas, kiedy szczególnie nachodzi nas ochota na sÅ‚odkie, ciepÅ‚e i pożywne wypieki. Deser, kt
Informacja prasowaGrajewo, 27 października 2020Produkty bez laktozy – alternatywa dla osób z nietolerancjąNietolerancja laktozy to coraz powszechniejsze schorzenie. Szacuje się, że może dotyczyć nawet 25 procent społeczeń
Dieta na kwarantannie. Jak pandemia zmienia nasze nawyki?Przymus siedzenia w przysłowiowych czterech ścianach to nie tylko próba dla naszych relacji rodzinnych. Kwarantanna odbiła niemałe brzemię na diecie tysięcy Polaków. Jak
Informacja prasowa Warszawa, 21.10.2019r.Święto Tibilisi w Warszawie Wszystkich miłośników dobrego jedzenia i gruzińskiej kultury zapras
Stefanowo, 25 wrzeÅ›nia 2019 r.Informacja prasowaLunchbox – weź mnie na wynos!O czym najczęściej zapominamy w pracy? O… obiedzie. W natÅ‚oku spraw Å‚atwo nam odÅ‚ożyć go na później, które nie nastÄ™puje aż do powrot
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? DokÅ‚adnie 35,8 kg pieczywa w ciÄ…gu 12 miesiÄ™cy spożywa przeciÄ™tny Polak – wynika z danych Głównego Ur
Wegetariański sposób odżywiania jest coraz bardziej popularny, a na dietę eliminującą mięso przechodzą osoby w każdym wieku. Zwolenników diety roślinnej nie brakuje także wśród rodziców, którzy wegetariańskie zasady w
Gastronomia staje się branżą innowacyjnąAutor: Adam Adamski, właściciel cateringu dietetycznego Fit MalinaW roku 2009 i 2014 Główny Urząd Statystyczny przeprowadził szerokie badania dotyczące problemu nadwagi w Polsce. Pot
Informacja prasowaPoznań, 16 lipca 2018 r.Od pokruszonego lodu z syropem owocowym, przez sorbety, po wachlarz lodów mlecznych z dodatkami na patyku, w rożku lub w pudełku. Tak ewoluowały lody od starożytności do XX w. Dzisiejs
Trend dbania o swoje ciało, nie tylko o jego wygląd, ale także o dietę przyjął się w Polsce na dobre. Chętnie sięgamy po lokalne warzywa i owoce ze sprawdzonych źródeł. Wracamy także do tradycyjnych metod przechowywania ż