Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec)• 1 łyżka ziół prowansalskich• ¼ łyżeczki śwież
Informacja prasowaPoznań, 28 lutego 2018 r.Pikantna kuchnia ma swoich zwolenników na całym świecie. Intensywne dania z dodatkiem chilli, czosnku czy papryki jalapeno na dobre rozgościły się w kuchni niemal każdego regionu. Co
Choć lubimy kulinarne eksperymenty i coraz chętniej otwieramy się na nowe, mniej lub bardziej egzotyczne smaki, równie chętnie odkopujemy także stare przepisy naszych babć. Przepisy retro przeżywają ostatnio prawdziwy renesans
Grimbergen Blanche ? piwo pszeniczne na lato Jasnosłomkowa barwa Grimbergen Blanche pięknie opalizuje dzięki obecności w trunku szlachetnych, piwowarskich drożdży. Jest to piwo rześkie, idealne na ciepłą pogodę ze w
Sos myśliwski z grzybami leśnymi serwowany z pieczonymi ziemniakamiGrzyby leśne ożywiają kuchnię i odmieniają ją nie do poznania. Z jednej strony dzięki swojemu niepowtarzalnemu aromatowi potrafią uczynić ze zwykłego posi�
Warszawa, 9 października 2019 r.Informacja prasowaKorzenne nowości od DelectyPoczątek jesieni to czas, kiedy myśli wielu z nas zaczynają krążyć wokół Bożego Narodzenia. Pierwsze ustalenia u kogo będzie organizowana Wigil
Informacja prasowa FLORINAGrudzień 2017Korzenne nuty wszystkim kojarzą się z Bożym Narodzeniem i wyjątkowym aromatem makowców oraz serników. Oryginalnego smaku cynamonu, imbiru i goździków można skosztować także podczas u
Szafran na pozytywny nastrójSzafran, czyli krokus o pięknych, fioletowych kwiatach ma zastosowanie nie tylko jako roślina ozdobna i przyprawa. Ze względu na zwiększanie poziomu „hormonów szczęścia” tj. serotoniny i dopamin
Informacja prasowaWarszawa,15 września 2017Domowe przetwory przywodzą na myśl spiżarki naszych babć i pozwalają wrócić do niezapomnianych smaków dzieciństwa, bo przecież najlepiej w środku zimy smakować będzie konfitura
Informacja prasowaPoznań, 11 czerwca 2018 r.Ciecierzyca, czyli roślina strączkowa, która jest bardzo popularna w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego. Od niedawna podbija także serca Polaków. Jeśli jeszcze nie znasz ciec