W czasie Halloween, poza obowiązkowymi przerażającymi gadżetami, największą furorę robią przekąski, które często do złudzenia przypominają potwory albo rekwizyty z najlepszych filmów grozy. Jak uczcić to święto w momen
Informacja prasowaPoznań, 9 listopada 2017 rokuZrób na przekór jesieni! Przepis na rozgrzewającą herbatę Listopad to najtrudniejsza dla naszego samopoczucia pora roku. Jest pochmurne i deszczowo, a temperatura bywa już iści
Informacja prasowaWarszawa, 16 września 2019Napoje pochodzenia roślinnego w diecie wegetariańskiej i bezmlecznejNapoje roślinne, zwane również „mlekami roślinnymi” są bardzo popularne zarówno wśród osób, które wykl
18 listopada 2020 r.Informacja prasowaJak zadbać o siebie, spędzając większość czasu w domu?U ponad połowy Polaków podczas pandemii wzrósł poziom stresu , co prawdopodobnie przyczyniło się do pogorszenia nie tylko jakoś
Informacja prasowaGrajewo, 3 września 2020Wracamy do korzeni! Maślanka to smak naszego dzieciństwa, odkrywamy ją w nowym wydaniuSmaki znane z dzieciństwa często odkrywamy na nowo w dorosłym życiu. Dlaczego? To proste! Okazuj
Coraz więcej szefów kuchni tworząc menu, sięga do staropolskich, zapomnianych receptur. Okazuje się, że dawne kroniki i zapiski sprzed kilku wieków mogą być doskonałą inspiracją i źródłem wiedzy dla wszystkich smakoszy.
Kategoria :Data publikacji: 26.02.2018Jedzenie to nie tylko przyjemność, ale także fundament i podstawa dobrego funkcjonowania organizmu. Komponując menu na kolejny dzień nie powinniśmy zapominać, jak wiele możemy zrobić d
Informacja prasowaPoznań, 17 kwietnia 2018 r.Pyszne desery z herbatąMiłośnicy wszelkich słodkości z pewnością mają w małym palcu sposób przyrządzenia crème brûlée czy panna cotty. Eksperci marki Akbar polecają jednak
Warszawa, 21 października 2019 r.Informacja prasowaŚniadanie „last minute”Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania oraz lunchu do szkoły czy prac
Choć lubimy kulinarne eksperymenty i coraz chętniej otwieramy się na nowe, mniej lub bardziej egzotyczne smaki, równie chętnie odkopujemy także stare przepisy naszych babć. Przepisy retro przeżywają ostatnio prawdziwy renesans