Dodatki Przekąski

Banany poddane procesowi Puffingu ? lekkie, chrupiące przekąska nowej generacji

Banany poddane procesowi Puffingu ? lekkie, chrupiące przekąska nowej generacji
Wrocław, 07.08.2014 INFORMACJA PRASOWA MARKA: PUFFINS ASORTYMENT: BIO Banany poddane procesowi Puffingu – totalna nowość na rynku NOWOŚĆ – BIO BANANY PUFFINS ? lekkie, chrupiące

Wrocław, 07.08.2014
INFORMACJA PRASOWA

MARKA: PUFFINS
ASORTYMENT: BIO Banany poddane procesowi Puffingu – totalna nowość na rynku
NOWOŚĆ – BIO BANANY PUFFINS ? lekkie, chrupiące przekąska nowej generacji

Na rynku pojawiła się spektakularna nowość ? BIO Banany Puffins – banany suszone próżniowo za pomocą opatentowanej metody puffingu. Jej niezwykłość polega na tym, że pozwala ona suszenie owoców przy jednoczesnym nadaniu im wyjątkowej objętości, chrupkości i kruchości oraz zachowaniu smaku i aromatu, kształtu a przede wszystkim ? bogactwa wszystkich wartości odżywczych drzemiących w świeżych owocach! Metoda puffingu różni się diametralnie od tradycyjnych metod suszenia, jest wyjątkowa i pozwala uzyskać produkt
o wyjątkowych właściwościach i wysokiej jakości.

Banany Puffins BIO to wspaniała, 100% naturalna, nowoczesna przekąska dla dużych
i dzieci. Naturalnie słodkie, aromatyczne, kruche, niebywale chrupiące i niskokaloryczne są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych przegryzek, które najczęściej zawierają dużo cukru i tłuszczów różnego pochodzenia, między innymi także oleju palmowego, którego uprawa wyniszcza lasy tropikalne i stanowi zagrożeniem dla wielu gatunków zwierząt. BIO Banany Puffins to sama natura w zaskakująco pysznej formie – zawierają tylko naturalnie występujący cukier, nie znajdziemy w nich żadnych konserwantów, barwników ani wzmacniaczy smaku.

Owoce, wykorzystywane do produkcji Puffins pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, które są regularnie sprawdzane i poddawane rygorystycznym kontrolom. W uprawach tych, zlokalizowanych na terenie słonecznego Ekwadoru nie stosuje się sztucznych nawozów, pestycydów czy chemicznych środków ochrony roślin. Banany Puffins są też atest jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST co znaczy, że są produktem w 100% ekologicznym. AGRO BIO TEST to najbardziej doświadczona polska organizacja poddająca restrykcyjnym kontrolom zgodnym z międzynarodowymi wymogami wszystkie produkty rolnictwa ekologicznego. To dlatego banany BIO Puffins są takie smaczne i aromatyczne, a co najważniejsze, dzięki procesowi puffingu nie tracą wartości odżywczych i witamin, zachowując całe bogactwo zawarte w świeżych bananach, które są między innymi źródłem błonnika, magnezu i potasu.
BIO Banany Puffins dostępne są w 100% biodegradowalnych opakowaniach. Są poręczne, lekkie i podzielne, można je zabrać ze sobą wszędzie ? do pracy, na wycieczkę, do szkoły czy na spacer.

A to już wiesz?  Jak rosną i skąd pochodzą migdały? Dlaczego migdały są tak zdrowe?

www.Puffins.co
Marka: Puffins
Producent: MicroFood
Pojemność: 60 g
Cena: ok. 9,99 zł

*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę idealną czyli zdrową a w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins ? absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i również w 100% naturalne – chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?
Okazuje się, że tak ? co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców a ich wartości odżywcze, co więcej ? swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drewien i krzewów!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy