Przepisy

DESER BIRRAMISU’

DESER BIRRAMISU’
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy. DESER BIRRAMISU’ (z piwem Guinness) Składniki: 4 żółtka jajek 125

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.

DESER BIRRAMISU’
(z piwem Guinness)

Składniki:
4 żółtka jajek
125 g ubitej śmietany
125 g cukru
200 g jeżyn
250 g mascarpone
500 g piwa Guinness
biszkopty Savoiardi
gorzkie kakao

Sposób przygotowania:
W jednej misce ubijamy żółtka z większością cukru, a w drugiej śmietanę z resztą cukru. Mieszamy mascarpone z żółtkami i cukrem, po czym dodajemy ubitą na sztywno śmietanę
i całość delikatnie mieszamy z dołu na górę, aby mieszanka nie straciła swojej puszystej konsystencji. W dużej formie lub w małych foremkach przekładamy warstwy namoczonych piwem Guinness biszkoptów z warstwami kremu. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki
i dekorujemy odrobiną kakao i kilkoma porzeczkami.

Przepis w wersji wideo dostępny na: https://youtu.be/M7jR93Fznuk

A to już wiesz?  Kuchnia wegańska – z miłości do jedzenia

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy