Soki

Kopalnia witamin w ciemnorubionowej ambrozji

Kopalnia witamin w ciemnorubionowej ambrozji
INFORMACJA PRASOWA MARKA: RABENHORST ASORTYMENT: SOK Z JEŻYN I CIEMNYCH WINOGRON (BIO) – 750 ml SOK Z JEŻYN I CIEMNYCH WINOGRON BIO – RUBINOWA, aromatyczna

INFORMACJA PRASOWA

MARKA: RABENHORST
ASORTYMENT: SOK Z JEŻYN I CIEMNYCH WINOGRON (BIO) – 750 ml

SOK Z JEŻYN I CIEMNYCH WINOGRON BIO – RUBINOWA, aromatyczna NOWOŚĆ OD MARKI RABNEHORST

Od ponad 200 lat marka Rabenhorst wykorzystuje całe swoje doświadczenie i pasję tworzenia w produkcji ekologicznych soków owocowych i warzywnych. Produkty marki wytwarzane są z najwyższą dbałością o dobór najlepszych składników, dzięki czemu każdy sok jest w 100% naturalny, a w swoim składzie nie zawiera jakichkolwiek sztucznych dodatków. Soki Rabenhorst są niezwykle esencjonalne i aromatyczne, a wszystko z powodu unikalnego procesu produkcji, polegającego na powolnym tłoczeniu na zimno. Soki nie powstają z koncentratu, lecz są tłoczone na zimno, co pozwala na zachowanie maksymalnej ilości witamin, składników odżywczych, a także pełnego, wyrazistego smaku. Wraz z końcem lata marka poszerzyła katalog produktowy o kolejną nowość – Sok z jeżyn i czerwonych winogron (BIO) to element zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia.

Kopalnia witamin w ciemnorubionowej ambrozji – tak najkrócej opisać można Sok z jeżyn i czerwonych winogron (BIO) marki Rabnenhorst. Sok składa się z 75% w soku winogron oraz w 25% z soku jeżynowego. Owoce te zawierają mnóstwo polifenoli i antyoksydantów, które niszczą wolne rodniki, działają antynowotworowa i wspomagają cały układ krwionośny człowieka. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C , E i A, świetnie wpływają także na wzrok i odporność organizmu. Co najważniejsze, ręcznie zbierane, dzikie jeżyny, pochodzące z gęstych i ciemnozielonych lasów Karpat, nieskażonych pestycydami ani sztucznymi środkami ochrony roślin. Dzięki temu owoce nadal mają niepowtarzalny smak, pamiętany dzieciństw.

Sok z jeżyn i czerwonych winogron (BIO) marki Rabnenhorst ma głęboką, intensywną barwę i zachowuje idealną równowagę pomiędzy pełną słodyczą a naturalną kwaskowatością owoców. Jest aksamitny, idealnie gasi pragnienie, a także syci. Soki na bazie ciemnych winogron są szczególnie polecane osobom dbającym o linię i walczącym ze zbędnymi kilogramami.

A to już wiesz?  Świeży sok z jabłek i owoców pigwowca.

Sok z jeżyn i czerwonych winogron (BIO) marki Rabnenhorst zamknięty został w szklanej butelce z ciemnego szkła, która chroni cenną zawartość przed działaniem promieni słonecznych. Szklanka pełnowartościowego soku z owoców Rabenhorst zastępuje jedną z pięciu zalecanych porcji owoców i warzyw dziennie.

www.victualia.pl

Marka: Rabenhorst

Pojemność: 750 ml
Cena: 13,5 zł.

Importer: Victualia Saluber

* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców. Soki Rabenhorst są 100% naturalne, w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych owoców prosto do butelek, oraz unikatowemu procesowi specjalnej pasteryzacji, który przeprowadzany jest za pomocą unikatowej maszyny stworzonej i opatentowanej na potrzeby firmy Rabenhorst. Dzięki tej maszynie pasteryzacja przebiega w odpowiedniej temperaturze, warunkach i czasie, nie powodując strat witaminowych. Dzięki temu produkty Rabenhorst zawierają mnóstwo cennych wartości odżywczych, a także świetne smakują. Warto szczególnie podkreślić, że soki firmy Rabenhorst (marka Rabenhorst i marka Rotbäckchen – oferująca soki funkcyjne skierowane do dzieci) powstają prosto z pierwszego tłoczenia owoców, tylko z certyfikowanych upraw ekologicznych, a nie z przetwarzanych, zubożałych w witaminy koncentratów tak, jak zdecydowana większość dostępnych na naszym rynku soków. Transport owoców jest niezwykle kosztowny, dlatego zazwyczaj producenci korzystają z koncentratów soków, które docierają do fabryk i tam są rozwadniane i wzbogacane sztucznymi witaminami. W przypadku produktów Rabenhorst i Rotbäckchen sytuacja wygląda inaczej – wszystkie soki Rabenhorst i Rotbäckchen pochodzą z pierwszego tłoczenia, nie zawierają ulepszaczy, dodatkowego cukru czy konserwantów a witaminy znajdujące się w sokach są naturalne – prosto z owoców. Prawdziwe soki z wyciśniętych owoców, butelkowane tuż po tłoczeniu, to najwyższa jakość i bogactwo prawdziwych witamin, które łączy się z naturalnym, wyśmienitym smakiem.

A to już wiesz?  Jak powstaje sok? – czyli o owocu i warzywie w płynie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy