Rozrywka

Smacznie, zdrowo i lekko – Cztery pory… zupy

Smacznie, zdrowo i lekko – Cztery pory… zupy
9 lipca 2015 r. Smacznie, zdrowo i lekko Zupa to z pewnością ulubiona potrawa niejednego Polaka. Chętnie zajadają się nią nie tylko dzieci, ale również

9 lipca 2015 r.

Smacznie, zdrowo i lekko

Zupa to z pewnością ulubiona potrawa niejednego Polaka. Chętnie zajadają się nią nie tylko dzieci, ale również dorośli. To idealna propozycja na każdą porę roku. Podczas letnich upałów zupy skutecznie nas chłodzą, natomiast w zimowe dni rozgrzewają. Niestety coraz częściej z braku czasu, jesteśmy zmuszeni z nich rezygnować – zupełnie niepotrzebnie. Warto zastosować kilka sprawdzonych sposobów, które pozwolą nam w szybki sposób przygotować smaczną i pożywną zupę.

Cztery pory… zupy

Zupy towarzyszą nam przez cały rok, goszcząc na naszych stołach nie tylko podczas codziennych obiadów, ale również w trakcie świąt. Żurek na Wielkanoc, barszcz czerwony na Wigilię, letnie chłodniki czy zupy sezonowe – na przykład grzybowa, to tylko niektóre propozycje. Kwaśnice, zupy rybne, kartoflanka, jako potrawy regionalne, królują w różnych częściach Polski. W postaci kremów, tradycyjne, wegetariańskie, lekkie, z mięsem – każdy smakosz znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.

Staranne przygotowanie – kluczem do sukcesu

Każda zupa, niezależnie od konsystencji i składników, wymaga doboru właściwych składników. Świeże warzywa, odpowiednie mięso pozwolą nam przygotować esencjonalny wywar, na bazie którego przyrządzimy smaczną zupę. Jednak w dzisiejszych czasach nie każdy ma czas na przygotowanie dobrego bulionu.

Niezbędnik w każdej kuchni

Doskonałym rozwiązaniem dla każdej zapracowanej pani domu będzie włoszczyzna suszona firmy SyS. To idealna baza do tworzenia wszelkiego rodzaju zup jarzynowych, pomidorowej, grochówki i nie tylko. 100g włoszczyzny zastąpi 1 kg świeżych warzyw. Mieszanka warzyw zawiera jedynie naturalne składniki, bez dodatku jakichkolwiek substancji chemicznych. Suszenie pozwala na odparowanie wody z warzyw, bez znaczących strat cennych dla zdrowia witamin. Taka metoda pozwala zachować smak i zapach suszonych warzyw takich jak marchew, pasternak, pietruszka, por, seler i lubczyk. Z pomocą włoszczyzny firmy SyS przyrządzimy wywar w zaledwie 15 minut. Wystarczy zalać porcję wrzątkiem i poczekać.

A to już wiesz?  Codzienna porcja zdrowia - dlaczego warto jeść buraki?

Szybko i .. lekko

Perspektywa noszenia siatek wypełnionych po brzegi warzywami, może każdego skutecznie zniechęcić do gotowania. Ogromną zaletą warzyw suszonych firmy SyS jest ich lekkość. Mała paczka o masie zaledwie 100g z pewnością nie zajmie nam dużo miejsca w siatce, a pozwoli nam uzyskać esencjonalny bulion.

Błyskawiczne rozwiązania

Dla tych, którzy cenią sobie czas, idealnym rozwiązaniem będzie również włoszczyzna błyskawiczna z serii Dania Babci Zosi. To mieszanka marchewki, pasternaku, pora, selera, natki pietruszki i lubczyku. Skutecznie podniesie walory smakowe każdej zupy, sosów czy mięs. Wystarczą 3 minuty i wywar jest gotowy.

Informacje o produkcie

Włoszczyzna suszona z serii Dania Babci Zosi

Esencjonalna i gotowa w zaledwie 15 minut. Idealna jako wywar do wszelkiego rodzaju zup. 100 g suszonej włoszczyzny zastępuje 1 kg świeżych warzyw.

Masa: 100g
Cena: 2,89zł

Włoszczyzna błyskawiczna z serii Dania Babci Zosi

Idealnie podnosi smak zup, sosów i mięs. 50 g suszonej włoszczyzny błyskawicznej zastąpi 0,5 kg świeżych warzyw.

Masa: 50g
Cena: 2,59zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy