Wakacyjna dieta dzieci poza kontrolą rodziców – jak to zmienić?Co drugi rodzic nie ma świadomości, czym jego dziecko żywi się w trakcie wakacji – wynika z badań przeprowadzonych przez Mixit.pl. Problemem jest brak czasu na
INFORMACJA PRASOWA15.09.2017, ŁódźJak zmienić nawyki żywieniowe u dzieci?Chipsy, słodkie napoje i kaloryczne desery – to często podstawowe składniki dziecięcej diety. Początek roku szkolnego to znakomity moment, by zmien
Informacja prasowaWarszawa, 20 listopada 2019 r.Sałatkowe ziemniaki, czyli NIEzwykła odsłona kartofliMimo że ponad 50% respondentów, biorących udział w sondażu przeprowadzonymw ramach pierwszej edycji kampanii „Ziemniaki
WARSZAWA, 26.11.2019 r.Kalendarz warzyw i owoców na jesień i zimęOwoce i warzywa to bogate źródło witamin i substancji mineralnych, dlatego należy spożywać je do każdego posiłku i pamiętać o nich bez względu na porę ro
Data publikacji: 29.01.2018 Podziel się na:W starożytności wierzono, że orzechy to rośliny magiczne, które przynoszą szczęście. Dzisiaj wiemy, że „magia” orzechów to przede wszystkim ich właściwości. Różnorod
15 lat we włoskim styluMarka Segafredo Zanetti obchodzi w tym roku jubileusz 15-lecia obecności w naszym kraju. Od 2002 roku firma promuje nad Wisłą zarówno espresso najwyższej jakości, jak i ideały włoskiego stylu życia.Ch
Wekowanie bez tajemnic – bądź kulinarnie mocny Listopad to ostatni czas, by zakasać rękawy i przygotować domowej roboty przetwory. Jabłka, buraki, dynie i grzyby tylko czekają na to, by je marynować, kisić i pasteryzowa
Informacja prasowa – Hochland PolskaStyczeń 2018Stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka, witamin oraz wapnia cennego dla naszych kości i zębów. Ser żółty, bo o nim mowa, pełni ważną rolę w zbilansowanej die
Nowy Sącz, 30.07.2018Nie smakuje mi! Nie zjem tego! – Ile razy usłyszałaś takie stwierdzenia z ust swojej pociechy? Gotowanie dla niejadka to prawdziwe wyzwanie, szczególnie gdy dziecko lubi wybrzydzać, a przy każdym posiłk
Warszawa, 3 września 2020 r.Szczypta wiedzy o pieprzachPieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowot