Dlaczego rano nie jestem głodny?Autor: Adam Adamski, założyciel firmy cateringowej Fit MalinaOd czego zależy, że niektórzy budzą się rano z wilczym apetytem a inni nie są w stanie nic przełknąć oprócz mocnej kawy? Przycz
Herbata czarna niejedno ma imięNajsłynniejsze odmiany i ich historiaCzarna herbata to zdecydowanie najpopularniejsza z gatunków herbat na świecie. Pochodząca z dzisiejszych Chin, znana od tysiącleci, obecna jest na domowych sto
„Niewielki glon może być źródłem zdrowia i młodości”Usuwa z organizmu toksyny i metale ciężkie, poprawia pamięć i naszą urodę – to wszystko może niewielka alga, czyli chlorella. To mikroskopijnej wielkości glon, w
Informacja prasowaPoznań, 6 września 2017 r.Jednym z najsmaczniejszych i najsłodszych owoców lata jest brzoskwinia, która w czasach starożytnego Rzymu nazywana była perskim jabłkiem. Znajduje się w niej wiele witamin i miner
Informacja prasowa – Hochland PolskaLuty 2019Pieczarki z kremowym farszem#PyszneInspiracje HochlandWyśmienite sery kremowe Hochland w kultowych trójkącikach są znakomitą bazą do przyrządzenia oryginalnych dań. W ramach cy
Informacja prasowaWarszawa, 26 listopada 2019 r.Niemal 93% Polaków biorących udział w badaniu przeprowadzonym w ramach III edycji kampanii „Warzywa i owoce – na szczęście!” deklaruje, że zdarza im się gotować w domu, a
Tłuszcz, a nie szkodziPodstawą właściwego odżywiania jest równowaga, umiar i rozsądek w doborze składników codziennych posiłków. Od tego jak jemy zależy nasze samopoczucie, stan naszego organizmu, to czy jesteśmy odporni
Informacja prasowaŁódź, 23 sierpnia 2017 r.Sałatka w orientalnym stylu w sam raz na letnie dni Pogoda na zewnątrz wciąż nas rozpieszcza, a wysokie temperatury nie pozwalają o sobie zapomnieć. W ciepłe, letnie dni nie mamy
Babka rumowo-śliwkowa z polewą karmelowo-rumowąSkładniki:Ciasto: 120g śliwek kalifornijskich 120ml ciemnego rumu 300g mąki pszennej + do obsypania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody�
Informacja prasowaWarszawa, 27 kwietnia 2018Jak co roku, pierwszy majowy weekend oficjalnie uważany jest za rozpoczęcie sezonu grillowego. Upragniona majówka i możliwość grillowania jest dla wielu z nas tak ważna, że czekamy