Przepis kulinarnySałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIOSkładniki:• 1 opakowanie kaszy bulgur BIO (np. marki Halina BIO)• 2 filety dorsza ze skórą• 1 czerwona cebula drobno posiekana• 2 ząbki czosnku drobno
23 czerwca 2020 r.Informacja prasowa Za nami pierwsze dni lata, pory roku, która kojarzy nam się z bogactwem smaków i aromatów powszechnie dostępnych świeżych owoców i warzyw. Ponieważ wszystko co dobre szybko się kończy,
Informacja prasowaPoznań, 20 lutego 2018 r.Poznaj fleksitarianizm i ogranicz bezmięsne potrawy Nowym trendem wśród osób, które stawiają na zdrowy tryb życia jest fleksitarianizm. To dieta, której przestrzeganie wiąże się
Informacja prasowaGrajewo, 18 listopada 2020Czego nie może zabraknąć w twojej diecie?Odpowiednio skomponowana i zbilansowana dieta pozwala utrzymać ciało w dobrej kondycji, a także wzmocnić odporność naszego organizmu. Pods
Czy wiesz, jaki Ty masz poziom cholesterolu?Prawie jedna czwarta Polaków po 35. roku życia nie wie, jaki ma poziom cholesterolu, a niespełna 8% przyznaje, że ma powyżej normy – wynika z badania opinii zrealizowanego dla marki O
Informacja prasowaGrajewo, 10 września 2020We wrześniu warto zadbać o wzmocnienie odporności organizmu by łatwiej mógł walczyć z przeziębieniem i grypą. Jakie działania możemy podjąć, aby w naturalny sposób wspomóc or
4 listopada 2020 r.Informacja prasowaWINIARY po raz 10 edukuje młodzież o zdrowym odżywianiuProgram WINIARY „Gotuj Się Na Zmiany” to kampania edukacyjna dla dzieci i młodzieży, która ma na celu poprawienie nawyków żywie
Informacja prasowaWarszawa, 7 grudnia 2016 r.Bakalie – świąteczny „must have” nie tylko w kuchni Świąteczny dom pachnie korzennymi przyprawami i bakaliami. Stały się one nieodłącznym składnikiem przygotowywanych s
Nie od dziś wiadomym jest, że domowe i własnoręcznie przygotowane specjały znajdują się najwyżej w hierarchii smaków. Ta sama zasada obowiązuje w przypadku imprezowych przekąsek, które warto zrobić samemu, zamiast po raz k
Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec)• 1 łyżka ziół prowansalskich• ¼ łyżeczki śwież