Awokado zapiekane z tuńczykiem i AldameremPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 2 awokado• 150 g filetu z tuńczyka• 300 g sera Aldamer MSM Mońki• ½ pęczka natki pietruszki�
Polne smaki – jadalne kwiaty i zioła w wakacyjnym menuNie trzeba być właścicielem ogrodu, by zbierać plony. Wystarczy wykorzystać w kuchni dziko rosnące rośliny, aby przekonać się, że stanowią one smaczne dopełnienie n
Informacja prasowaPoznań, 19 grudnia 2017 rokuKażdy z nas okres Świąt Bożego Narodzenia kojarzy z rodzinną atmosferą, radością obdarowywania bliskich, a także możliwością odpoczynku. Jest to również idealny czas na wal
Informacja prasowa – DiamantListopad 2017Słodka wróżba z DiamantAndrzejki to magiczny wieczór spotkań ze znajomymi, wypełniony wróżeniem i zabawami w odczytywanie znaków i przepowiedni. Przelewanie wosku oraz ciasteczka z
Tłusty Czwartek inaczej, czyli łakomstwo bez cukruNajbardziej przepyszny dzień roku już niebawem. A czy pyszniej zawsze musi oznaczać bardziej słodko? Niekoniecznie. Równie wyśmienity i sycący Tłusty Czwartek celebrować mo�
Informacja prasowa20 czerwca 2018, Nowy SączCzerwiec to miesiąc, kiedy na stole królują eleganckie szparagi. Według legendy warzywa te zawdzięczamy królowej Bonie, a w czasach PRL-u ochoczo zajadali się nimi dygnitarze. Zielo
Informacja prasowaPoznań, 04 kwietnia 2018 r.Jeśli lubimy potrawy w słodkim wydaniu, to warto spróbować amerykańskich placuszków pancakes. To bardziej puszysta wersja polskich naleśników, która sprawdzi się jako posiłek o
Informacja prasowaGrajewo, 24 lipca 2020Mleko i owoce – połączenie doskonałeTrwa lato, czyli sezon, który rozpieszcza urodzajem owoców! Możesz je nie tylko jeść, ale także… wypić! Zgaś letnie pragnienie orzeźwiający
Babka rumowo-śliwkowa z polewą karmelowo-rumowąSkładniki:Ciasto: 120g śliwek kalifornijskich 120ml ciemnego rumu 300g mąki pszennej + do obsypania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody�
Informacja prasowaWarszawa, 9 lipca 2018Koktajle coraz częściej goszczą w naszych domach. Stosowane są w dietach oczyszczających lub jako szybki posiłek po treningu. Warto po nie sięgać, ponieważ dają o wiele więcej energi