Warszawa, 20.11.2020 r.INFORMACJA PRASOWACodzienny-niecodzienny – dlaczego burak ma swoje święto?We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne
Niezbędny składnik w każdej kuchni– Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna JaczkowiceTrudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto n
Informacja prasowaWarszawa, 16 lipca 2019 r.Dietetyczne trendy – po jakie produkty sięgamy dbając o zdrowie i figurę? Trendy w dietetyce stale się zmieniają, ale nie da się ukryć, że wszystkie zmierzają w jednym kierunku
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
Łódź, 15 czerwca 2018 r.Informacja prasowaSushi zdobywa w Polsce coraz więcej zwolenników. Z dania ekskluzywnego staje się popularnym, zdrowym fast foodem często zamawianym w restauracjach oraz w dowozie zarówno do domów, ja
Informacja prasowaPoznań, 04 kwietnia 2018 r.Jeśli lubimy potrawy w słodkim wydaniu, to warto spróbować amerykańskich placuszków pancakes. To bardziej puszysta wersja polskich naleśników, która sprawdzi się jako posiłek o
Warszawa, 1 października 2019 r.Informacja prasowaKisiel w nowej odsłonieKisiel to pyszny i lekkostrawny deser, który można jeść zarówno na ciepło, jak i wystudzony. Świetnie sprawdza się jako rozgrzewający poczęstunek w
Łódź, 3 marca 2020 r.Informacja prasowaPolacy coraz chętniej zamawiają online. Wyniki najnowszego raportu PizzaPortal.pl Do 2025 roku rynek zamówień jedzenia online wzrośnie ponad czterokrotnie. Pod koniec br. jego wartość
Dietetycy zapraszają dzieci i rodziców do ogrodów Kancelarii PremieraDoświadczeni dietetycy z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej (NCEZ) zapraszają na niedzielę 3 czerwca – z okazji Dnia Dziecka – do wspólnej zabawy or
Informacja prasowaWarszawa, 7 marca 2018Fantastyczny smak i właściwości zdrowotne Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) odkryli już starożytni Inkowie, dlatego owoce, często nazywa się „złotem Inków”. W połączeni