Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po
Za mało warzyw, za dużo cukru i soli w diecie… polskich dzieci. Niemożliwe? A jednak! Ponadto zbyt wiele niemowląt w Polsce jest nieprawidłowo karmionych w pierwszym okresie swojego życia. Może to mieć niekorzystny wpływ
¬Włocławek, 6 grudnia 2017 r.Powiedz to na słodko! W szale przedświątecznych zakupów i domowych porządków łatwo zapomnieć o tym, że w święta najważniejsze są relacje. Szczere i serdeczne, z ludźmi bliskimi sercu i ty
Informacja prasowaPoznań, 17 kwietnia 2018 r.Pyszne desery z herbatąMiłośnicy wszelkich słodkości z pewnością mają w małym palcu sposób przyrządzenia crème brûlée czy panna cotty. Eksperci marki Akbar polecają jednak
05.02.2018 r.Jedna z najbardziej lubianych potraw dzieci, młodzieży i dorosłych zaliczana do fast foodów to pizza, która mimo swojego zachęcającego wyglądu i smaku nie należy do dań niskokalorycznych. Niestety ulegając poku
Cukier w diecie sportowca: jak radzić sobie z zapotrzebowaniem na słodycze, by pozostać fit i nie obrosnąć tkanką tłuszczową?Często osoby, które starają się żyć zdrowo i aktywnie, zastanawiają się, czy mogą pozwolić
Pyszne i zdrowe przekąski na piknik!W słoneczne, letnie dni warto korzystać z pięknej pogody i spędzać czas aktywnie – najlepiej w towarzystwie zdrowych przekąsek HELIO Natura! Sprawdźcie, co warto zabrać ze sobą na sp
Komentarz eksperta Bakalland – Emilia Raszyńska CzerkawskaWarszawa, 18 stycznia 2018Nie bój się jeść koloramiCzy kolor naszego pożywienia ma znaczenie? Owszem i to nie tylko z estetycznego punktu widzenia. To właśnie barwa
Intensywny, dymny aromat wędzonych specjałów idealnie komponuje się z ostatnimi dniami jesieni, kiedy w kuchni coraz częściej pojawiają się potrawy cięższe i bardziej treściwe, niż ma to miejsce w czasie ciepłych miesięcy
Informacja prasowaPoznań, 28 lutego 2018 r.Pikantna kuchnia ma swoich zwolenników na całym świecie. Intensywne dania z dodatkiem chilli, czosnku czy papryki jalapeno na dobre rozgościły się w kuchni niemal każdego regionu. Co