JEDZENIE NA POCIESZENIE – MINI SZARLOTKA JAK U MAMY W 5 MINUT!Składniki na 12 porcji (12 babeczek)• jabłka – 1 kg + 3 sztuki do dekoracji• białe wino półsłodkie – 1/2 szklanki• sok z cytryny – 1 łyżka• cuki
Informacja prasowaWarszawa, 21 czerwca 2018Moda na zdrowy tryb życia i świadome odżywianie się sprawia, że coraz częściej myślimy o tym, co i w jaki sposób jemy. Do łask wracają starannie dobierane do ulubionych potraw pro
TRENUJ MÓZG Każdy wie, że 2+2=4, ale czasem trzeba liczyć się z trudniejszymi równaniami! I choć mózg trzeba stale ćwiczyć, rozwiązując różnorodne i skomplikowane zadania – nie tylko matematyczne ;-), to ważna jest ta
Informacja prasowaOpatówek, dn. 6 września 2018 r.Colian rezygnuje z jaj z chowu klatkowegojuż od stycznia 2019 rokuZarząd Grupy Colian zdecydował o całkowitym zaprzestaniu stosowania w produkcji jaj pochodzących z chowu kl
Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. C
Informacja prasowa – Hochland PolskaSerowy wieczór z przyjaciółmi!Czyli przyjemność, którą można się dzielić. W ostatnim czasie popularne stały się przekąski typu finger food, które nie zaberają miejsca i nie wymaga
Informacja prasowa Hochland PolskaLipiec 2020Hochland Naturalnie, że pyszny!Rewolucja w kategorii serów topionychNowy ser Hochland Naturalnie, że pyszny! w kubku zawiera 100% naturalnych składników, gwarantujących 100% pyszne
Ciężko wyobrazić sobie kuchnię bez masła. Jego wszechstronność oraz zdolność do wzbogacenia receptur domowych sosów, zup, zapiekanek, ciast, deserów oraz niezliczonych specjałów, zarówno słodkich, jak i słonych, jest be
15 lat we włoskim styluMarka Segafredo Zanetti obchodzi w tym roku jubileusz 15-lecia obecności w naszym kraju. Od 2002 roku firma promuje nad Wisłą zarówno espresso najwyższej jakości, jak i ideały włoskiego stylu życia.Ch
Przepis: Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętąPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 0,5 kg młodego bobu• 50 g orzeszków piniowych• ½ pęczka świeżej mięty• 100 g