Święto kotleta schabowego – bardziej po polsku być nie może!7 listopada obchodzimy święto kotleta schabowego, który jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej. Wiele osób nie wyobraża sobie rodzinnego obiadu bez chrupią
5 ciekawostek na temat lodów, o których niewiele osób ma pojęcieZima powoli zbliża się ku końcowi, a wyższe temperatury sprawiają, że z chęcią będziemy sięgać po chłodne desery. Lody tworzone są od tysięcy lat, a mil
Informacja prasowaWarszawa, 11 września 2017 r.Dlaczego kasza jest niezastąpionym składnikiem śniadania Twojego malucha?Eksperci są zgodni, że śniadanie jest pierwszym i najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Z jakich prod
Pyzata, złocista dynia jest prawdziwą królową jesieni. Cieszy kolorem, zachwyca smakiem,a w wielu domach zanim trafi do garnka, jest traktowana jako ozdoba. Dlaczego warto zaprosić ją do swojej kuchni? Odpowiedzi poszukaj u eksp
Istnieje potwierdzony przez naukowców związek pomiędzy postrzeganym kolorem, a wzrostem apetytu. Nic dziwnego więc, że w przypadku produktów spożywczych istotne są nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Obecność barwnik�
Niedługo po tym, gdy przyjdą pierwsze w tym roku upały, będziemy poszukiwać skutecznych sposobów na ochłodę. Okazuje się, że to nie takie proste. Zimny prysznic, lody i zmrożone napoje mogą wywrzeć efekt odwrotny od zamier
Stefanowo, 25 września 2019 r.Informacja prasowaLunchbox – weź mnie na wynos!O czym najczęściej zapominamy w pracy? O… obiedzie. W natłoku spraw łatwo nam odłożyć go na później, które nie następuje aż do powrot
Jeszcze kilka lat temu bezmięsna dieta wydawała się rzeczą prawdziwie egzotyczną. Tymczasem z roku na rok liczba osób rezygnujących z mięsa rośnie w zaskakującym tempie. Jeśli koncept całkowitej rezygnacji z dań mięsnych
Informacja prasowaWrocław, 17 czerwca 2019 r.Trzecie starcie najzdolniejszych młodych kucharzy. Znamy termin i temat przewodni kolejnej edycji Spotkania z SelfCookingCenter w Zamku Topacz!Już po raz trzeci do Zamku Topacz pod Wro
Śniadanie zjedz jak król! – Psychodietetyczka, technolog żywienia i terapeutka tradycyjnej medycyny chińskiej wyjaśniają, dlaczego śniadanie jest ważne.24 kwietnia Europejczycy obchodzą Dzień Śniadania, w tym roku pod