PESTKI DYNI – jesienne skarby naturyJesienią króluje jej wysokość dynia, która zachwyca kolorem, wielkością, różnorodnością i smakiem. Jest dynia piżmowa, zwyczajna, muskat, makaronowa, dynia francuska czy Hokkaido… a
Pierogi niekoniecznie po polsku:przepisy z czterech stron świataZ mięsem, szpinakiem, czy ruskie. Okraszone masełkiem, skwarkami lub polane śmietaną. Trudno zliczyć rodzaje i sposoby podawania pierogów. Choć wydawać się mog
Ziarna słonecznika mają moc!Są małe, ale niezwykle cenne. To bogactwo witamin i składników odżywczych, m.in. białka, magnezu, potasu i cynku. Nie zawierają natomiast sztucznych dodatków i konserwantów, bo pochodzą z certy
Sos myśliwski z grzybami leśnymi serwowany z pieczonymi ziemniakamiGrzyby leśne ożywiają kuchnię i odmieniają ją nie do poznania. Z jednej strony dzięki swojemu niepowtarzalnemu aromatowi potrafią uczynić ze zwykłego posi�
INFORMACJA PRASOWA15.09.2017, ŁódźJak zmienić nawyki żywieniowe u dzieci?Chipsy, słodkie napoje i kaloryczne desery – to często podstawowe składniki dziecięcej diety. Początek roku szkolnego to znakomity moment, by zmien
¬Włocławek, 15 lutego 2018 r.Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają
Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. C
Informacja prasowaPoznań, 16 lipca 2018 r.Od pokruszonego lodu z syropem owocowym, przez sorbety, po wachlarz lodów mlecznych z dodatkami na patyku, w rożku lub w pudełku. Tak ewoluowały lody od starożytności do XX w. Dzisiejs
Zanim wyjedziemy na narty, należy oprócz sprzętu, przygotować przede wszystkim nasze stawy. W tym celu stosujmy dietę bogatą w białko, kolagen oraz witaminę D i C. Można wspomóc się suplementami z alg, które zawierają dobr
Warszawa, 19.09.2018 r.Oferta limitowana: Jeżyki kokosowe w białej czekoladzieGoplana wprowadza na rynek limitowaną edycję Jeżyków White Coconut. Kultowe ciastka słynące z wyjątkowej kompozycji składników, zostały wzbogac