Nowy Sącz, 10 września 2019 r.Grzybobranie: co zrobić z darów lasu?Sezon na grzyby w pełni. Dary lasu mogą być ciekawym i aromatycznym uzupełnieniem codziennego jadłospisu. Co dobrego można upichcić z podgrzybków, maślak
Informacja prasowaPoznań, 30 stycznia 2018 r.Liczi, zwane również chińską śliwką, to egzotyczny owoc, który ostatnio coraz częściej możemy spotkać na sklepowych półkach. Popularne w Azji, doceniane było przez chińskic
Prawdziwie leśna uczta – sezon na grzyby w kuchni rozpoczętyJedni tęsknią za słońcem, inni długo wyczekują chłodniejszych dni i wilgotnego powietrza, które sprzyjają pojawianiu się grzybów. Te największe skarby lasów
Informacja prasowaWarszawa, 21 listopada 2018Jak nauczyć dzieci jeść zdrowoOtyłość to jeden z najpoważniejszych problemów zdrowotnych dotykający współczesnego społeczeństwa. Sprawa wydaje się jeszcze poważniejsza, gdy
Informacja prasowaWarszawa, 29 sierpnia 2018Orzechy włoski, to jedno z najpopularniejszych drzew na świecie. W naszym kraju orzech, który na całym świecie znany jest jako „walnut”, występuje pod nazwą – orzech włoski, p
Informacja prasowaWarszawa, 20 grudnia 2017Sposób na smakowite Święta, czyli nietypowe bakaliowe przepisy, które sprawią że Twoje Boże Narodzenie będzie wyjątkoweJak sprawić, aby nadchodzące Święta były niesamowite i w
Informacja prasowaPoznań, 7 sierpnia 2018 r.Kiedy w weekend zostajemy w mieście, a pogoda dopisuje, warto zabrać rodzinę na kilka godzin do parku i urządzić wyjątkowy piknik. Wspólnie spędzony czas nie tylko dobrze wpłynie
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem to �
05.02.2018 r.Jedna z najbardziej lubianych potraw dzieci, młodzieży i dorosłych zaliczana do fast foodów to pizza, która mimo swojego zachęcającego wyglądu i smaku nie należy do dań niskokalorycznych. Niestety ulegając poku
Informacja prasowa – Hochland PolskaLipiec 2020Tylżycki – wytrawny wirtuoz wśród serówWyrazisty smak i aromat sera Tylżyckiego sprawiły, że na stałe zagościł na polskich stołach. Zachwyciliśmy się jego wyraźnie ma�