Informacja prasowaWarszawa, 28 października 2020 r.Ziemniaczanym szlakiem przez Peru i kraje EuropyZanim ziemniak zdobył nasze podniebienia, przebył bardzo długą drogę z Ameryki Południowej. Za jego ojczyznę uznawane jest ma
Łódź, 3 kwietnia 2018 r.Informacja prasowaPizza idealnym towarzyszem sportowych emocjiPizza od lat uchodzi za jeden z nieodłącznych atrybutów kibica, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi sport oglądany przed telewizorem. Czy jedn
Świąteczne historie – moc bakalii Wspólne ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek, lepienie pierogów z przepisu babci… to tradycje, które zbliżają nas do siebie. Już za chwilę znów spotkamy się z naszymi bliskimi podcza
Z opuncji figowej olej, ale nie tylko…Z nasion opuncji figowej, czyli jednego z kaktusów, wytwarza się najcenniejszy olej na świecie. Nazywany jest naturalnym botoksem, gdyż przeciwdziała starzeniu się skóry. Dodatkowo kupić
Dieta na kwarantannie. Jak pandemia zmienia nasze nawyki?Przymus siedzenia w przysłowiowych czterech ścianach to nie tylko próba dla naszych relacji rodzinnych. Kwarantanna odbiła niemałe brzemię na diecie tysięcy Polaków. Jak
Informacja prasowaWarszawa, 18 czerwca 2018 r.Kuchnia japońska uchodzi za jedną z najzdrowszych na świecie, ponieważ składa się z prostych, świeżych, niskokalorycznych produktów. Dowodem na jej doskonały wpływ na zdrowie j
Jak uniknąć powszechnego w środku sezonu zimowego przeziębienia lub grypy? Jednymz kluczowych elementów jest odpowiednia dieta, która dostarczy organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów. Jeden z najlepszych pomysłów n
Warszawa, 02.09.2019 r.Złap złote nagrody w loterii „Złotobranie” Solidarności!Jesienne dni osłodzą i ozłocą kultowe praliny Śliwka Nałęczowska i Złota Wiśnia. Od września do końca listopada potrwa przygotowana prz
Informacja prasowaWarszawa, 17 września 2019 r.Ulubieńcem jest jabłko, zaś w kuchni króluje ziemniak – po jakie owoce i warzywa najchętniej sięgają Polacy, a bez których nie wyobrażają sobie gotowania?Z badania przeprow
Intensywny, dymny aromat wędzonych specjałów idealnie komponuje się z ostatnimi dniami jesieni, kiedy w kuchni coraz częściej pojawiają się potrawy cięższe i bardziej treściwe, niż ma to miejsce w czasie ciepłych miesięcy