Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Na wigilijnym stole zwykle króluje karp podawany na różne sposoby, istotną rolę odgrywają jednak także śledzie. W oczekiwaniu na Pierwszą Gwiazdkę zapraszamy do wypróbowa
Informacja prasowaGrajewo, 3 sierpnia 2020Mleko – co o nim wiemy? Mleko znamy od wieków, jest podstawowym produktem w diecie wielu Polaków. Można powiedzieć, że to napój do zadań specjalnych. Ma wysoką wartość odżywczą
Ciężko wyobrazić sobie kuchnię bez masła. Jego wszechstronność oraz zdolność do wzbogacenia receptur domowych sosów, zup, zapiekanek, ciast, deserów oraz niezliczonych specjałów, zarówno słodkich, jak i słonych, jest be
Informacja prasowaWarszawa, 20 listopada 2019 r.Sałatkowe ziemniaki, czyli NIEzwykła odsłona kartofliMimo że ponad 50% respondentów, biorących udział w sondażu przeprowadzonymw ramach pierwszej edycji kampanii „Ziemniaki
Jesienna aura zwiastuje nieuchronny spadek odporności. Jednak chronić się możemy nie tylko dzięki systematycznemu zwiększaniu warstw odzieży. Znacznie skuteczniejsze, niż ochrona przed tym co na zewnątrz, stanie się wzmocnien
WARSZAWA, 27.02.2020 r.5 zasad przechowywania warzyw i owocówKażdemu z nas zdarzyło się kiedyś przesadzić z ilością zakupów spożywczych, a w efekcie wyrzucić część jedzenia do kosza. Statystyki mówią, że pozbywamy s
Informacja prasowaPoznań, 1 sierpnia 2018 r.Kiedy temperatura za oknem staje się coraz wyższa, szukamy ukojenia w skąpych strojach i zimnych napojach. Nie jest to jednak słuszna droga do orzeźwienia. Chcąc właściwie schłodz
Zanim wyjedziemy na narty, należy oprócz sprzętu, przygotować przede wszystkim nasze stawy. W tym celu stosujmy dietę bogatą w białko, kolagen oraz witaminę D i C. Można wspomóc się suplementami z alg, które zawierają dobr
Informacja prasowaPoznań, 19 czerwca 2018 r.Lekkie, smaczne i pożywne sałatki to doskonała propozycja na letni obiad. Kiedy nie chce nam się stać przy kuchni lub nie mamy ochoty na gorące dania, warto sięgnąć po jeden z pon
Pikantna zupa serowa z szynką i chiliPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 150 g szynki konserwowej• 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki• 300 ml słodkiej śmietanki 18%•