Patrząc na obecny wysyp mód żywieniowych i popularność superfoods, sprowadzanych z najdalszych części globu, chciałoby się rzec: cudze chwalicie, swego nie znacie! O ile w próbowaniu kuchni świata nie ma nic złego, warto cz
Zdrowy smak natury:Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem Pyszne danie na gorąco lub pomysłowa przekąska na zimno idealna na karnawał!Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem to świetne urozmaicenie codz
Nie od dziś wiadomym jest, że domowe i własnoręcznie przygotowane specjały znajdują się najwyżej w hierarchii smaków. Ta sama zasada obowiązuje w przypadku imprezowych przekąsek, które warto zrobić samemu, zamiast po raz k
Leniwe ze śliwkami kalifornijskimiSkładniki: 500g twarogu tłustego 200g mąki pszennej 2 jajka 10 śliwek kalifornijskich 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli mąka do posypania blatu Przygotowanie:W du�
Upalna pogoda inspiruje zarówno do odkrywania nowych krain, jak i do dalekich podróży… kulinarnych. Niezwykle sycącą, prostą i wnoszącą powiew świeżości do codziennej kuchni potrawą jest gruzińskie chaczapuri. Chrupiące
Informacja prasowaPoznań, 6 marca 2019 r.Skomponuj własną herbat꣹czenie, a także tworzenie nowych smaków to pasjonujące zajęcie. Dzięki niemu rozszerzamy swoją wiedzę w zakresie kulinariów oraz jesteśmy w stanie zac
Informacja prasowaGrajewo, 16 września 2020Smaki, które pamiętasz z dzieciństwaKażdy ma smaki, zapachy, dźwięki czy przedmioty, które kojarzą mu się z dzieciństwem i przywołują wspomnienia beztroskich lat. Dzisiaj w skl
Szczecin, 6 listopada 2020 8 listopada przypada Dzień Śniadania – dlaczego warto je jeść – szczególnie teraz? Aż 83 proc. Polaków zaczyna dzień od śniadania, a 75% na pierwszy posiłek w ciągu dnia wybiera kanapki .
Informacja prasowa17 sierpnia 2018, Nowy SączModne kanapki na ciepłoWłoskie panini, a może zapiekanka z polskim akcentem? Kanapki na ciepło to klasyk na śniadania, podwieczorek, kolację czy jako przystawka na wieczór ze znaj
Warszawa, 11 sierpnia 2020 r.Smaki lata i jesieni zamknięte w słoiku – smakowita domowa spiżarnia z AppetitąPóźne lato i wczesna jesień to doskonały czas na przygotowanie zapasów na zimę. Aby w pochmurne i mroźne dni prz