Rozrywka

Bruchetta niejedno ma imię

Bruchetta niejedno ma imię
Informacja prasowa Warszawa, 30 czerwca 2016 Szybkie i wykwintne przekąski dla kibica! …czyli bruchetta niejedno ma imię Gorączka euro trwa, a piłkarskie emocje sięgają zenitu.

Informacja prasowa
Warszawa, 30 czerwca 2016

Szybkie i wykwintne przekąski dla kibica!
…czyli bruchetta niejedno ma imię

Gorączka euro trwa, a piłkarskie emocje sięgają zenitu. W trakcie kibicowania nie może zabraknąć pysznych i niebanalnych przekąsek, które dodają smaku długo wyczekiwanym Mistrzostwom Europy w Piłce Nożnej. Warto jednak odejść od popularnych, ale niezdrowych chipsów i przygotować niebanalne przysmaki, które zaskoczą najbliższych, z którymi będziemy dzielić piłkarskie emocje. Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie poleca bruschettę w kilku zaskakujących odsłonach: na słodko z ricottą, truskawkami, rzodkiewką, miodem i bazylią oraz gorgonzolą w roli głównej na dwa sposoby.

BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I PODSMAŻONĄ GRUSZKĄ

Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
– 3 kromki chleba
– 100 g gorgonzoli
– 1 gruszka
– poszatkowana natka pietruszki
– sól
– oliwa extra vergine
– 1 łodyga selera naciowego
– czosnek

Sposób przygotowania:
Kroimy drobno łodygę selera. Po podsmażeniu chleba nacieramy go ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą. Podsmażamy pokrojoną gruszkę na patelni przez 30 sekund i dekorujemy nią bruschettę, dodając natkę pietruszki i selera. Doprawiamy solą i pieprzem.

BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
– kilka kromek chleba
– 100 g gorgonzola
– czosnek
– 100 g orzechów włoskich
– świeży czosnek
– oliwa
– sól
– rozmaryn
– miód gryczany

Sposób przygotowania:
Podsmażony chleb pocieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą.
Dekorujemy orzechami włoskimi i łyżeczką miodu. Doprawiamy solą i rozmarynem.
Smacznego!

BRUSCHETTA Z RICOTTĄ, TRUSKAWKAMI, RZODKIEWKĄ, MIODEM I BAZYLIĄ

Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 10 minut
– 3 kromki chleba
– 200 g ricotty
– 30 g bazylii
– 5 rzodkiewek
– 8 truskawek
– miód

Sposób przygotowania:
Tostujemy chleb. Ricottę, bazylię i rzodkiewki miksujemy na krem. Dekorujemy truskawkami i miodem. Smacznego!
Szybko i sprawnie, nawet w przerwie meczu, przygotujecie powyższe przekąski dzięki płycie indukcyjnej ACM 868/BA/IXL z linii wzorniczej Cube marki Whirlpool. Płyta wyposażona jest w specjalną strefę FlexiCook, czyli dwa niezależne pola grzewcze, które w razie potrzeby mogą działać razem. Dzięki FlexiCook zorganizowanie poczęstunku nawet dla większej liczby gości nie będzie żadnym problemem.

A to już wiesz?  Pasta z owocami – sposób na udany obiad

Płyta indukcyjna Whirlpool
Linia wzornicza CUBE
Model ACM 868/BA/IXL
Kolor czarny
CENA: 1799 PLN

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy