Żywność

Masła orzechowe z czystym składem od Mixit

Masła orzechowe z czystym składem od Mixit
Masła orzechowe z czystym składem od Mixit Masło orzechowe nie musi się już kojarzyć z tuczącą niezdrowym słodyczem, który wolelibyśmy schować w szafie przed naszymi

Masła orzechowe z czystym składem od Mixit

Masło orzechowe nie musi się już kojarzyć z tuczącą niezdrowym słodyczem, który wolelibyśmy schować w szafie przed naszymi dziećmi. Mixit.pl wprowadza na rynek krem orzechowy w pięciu smakach pod nazwą Mixitella, skomponowany na bazie naturalnych składników i bez cukru. Rodzice mogą spać spokojnie.

Delikatny krem z orzeszków ziemnych pod nazwą Mixitella, który już wkrótce pojawi się na stronie producenta – Mixit.pl, sprzedawany będzie jako dodatek do słodkich dań i wypieków lub do bezpośredniego spożycia.

– Podążamy za trendami żywieniowymi, które w Polsce wyraźnie kształtują się w kierunku dietetycznym i prozdrowotnym. Dlatego zależało nam, by nasze masło orzechowe było czymś zupełnie odmiennym, od negatywnych skojarzeń do jakich przyzwyczaiło nas wielu masowych producentów – mówi Tomasz Kępa z Mixit.pl.

Dlatego skład kremów oparty został na bazie naturalnych, wysokiej jakości składników – począwszy od bazy, jaką są trzy różne rodzaje orzechów, a skończywszy na gorzkiej różnych rodzajach belgijskiej czekolady. Dodajmy, że tylko w składzie jednego z kremów pojawia się cukier. Pozostałe są bezcukrowe lub zawierają maltitol.

Mixitella dostępna będzie w pięciu wersjach smakowych jako: krem z orzeszków ziemnych z gorzką czekoladą, kokosowy krem z białą czekoladą, krem z orzechów laskowych z mleczną czekoladą i proteiną, krem z orzeszków ziemnych z czekoladą i truskawkami oraz krem z orzeszków ziemnych z mleczną czekoladą.

Szczegóły dotyczące Mixitelli znaleźć można na stronie: https://www.mixit.pl/gotowe-mixit/mixitella

***
Mixit.pl to producent musli i kasz do indywidualnego komponowania. Na swojej stronie internetowej oferuje do wyboru ponad 90 składników – różne rodzaje kasz i płatków zbóż, bakalie, owoce liofilizowane i inne dodatki. Mogą z nich powstać mieszanki bezglutenowe, niskocukrowe, czy np. bogate w błonnik.

A to już wiesz?  Puffingowane Ciemne Winogrona

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy