Żywność

Przepełnione słodyczą i słońcem tropików spuffingowane mango

Przepełnione słodyczą i słońcem tropików spuffingowane mango
Wrocław, 7.11.2014 INFORMACJA PRASOWA MARKA: PUFFINS ASORTYMENT: MANGO PUFFINS (BIO) Przepełnione słodyczą i słońcem tropików spuffingowane BIO MANGO PUFFINS ? nowa, rewolucyjna przekąska z owoców

Wrocław, 7.11.2014

INFORMACJA PRASOWA

MARKA: PUFFINS
ASORTYMENT: MANGO PUFFINS (BIO)

Przepełnione słodyczą i słońcem tropików spuffingowane BIO MANGO PUFFINS ? nowa, rewolucyjna przekąska z owoców ? jedyna na naszym rynku.

BIO Mango Puffins to 100% naturalne, suszone nowoczesną technologią owoce mango, które po pokrojeniu w plasterki zostały za pomocą unikalnego procesu puffingu pozbawione wody, przy jednoczesnym zachowaniu kształtu, objętości oraz naturalnych witamin i wartości odżywczych tego pysznego owocu. Dodatkowo zyskały cudowną chrupkość i lekkość stając się dzięki temu wygodną, pyszną, nowoczesną zupełnie naturalną i bezpieczną BIO przekąską, pełną prawdziwych owocowych witamin, którą bez ograniczeń mogą, a nawet powinni chrupać dorośli oraz dzieci.

Mango Puffins powstaje z przepełnionych słodyczą i słońcem tropików, pochodzących prosto z gorących i bujnych obszarów Ekwadoru, soczysto-żółtych owoców mango. Dorodne i słodkie mango poddawane są unikatowej na skalę światową technologii puffingu – suszenia owoców metodą próżniową. Proces suszenia zachodzi w bardzo krótkim czasie oraz w niskiej temperaturze i właśnie dzięki temu owoce zachowują kształt, objętość oraz wszystkie witaminy. Przekąska ta jest chrupiąca, naturalna, pozbawiona konserwantów czy ulepszaczy. Nie zawiera chemii, dodatkowego cukru i żadnych sztucznych dodatków, za to zachowuje wszystkie najlepsze właściwości świeżych owoców ? w tym słodki smak, zapach i wartości odżywcze.

Mango zalicza się do najsmaczniejszych i najzdrowszych owoców świata. Nazywane są owocami młodości , dzięki wysokiej zawartości witamin C, A, E, B1, B2, PP, flawonoidów i lupeolu, który ma silne właściwości przeciwutleniające zwalczające wolne rodniki. Pod ich grubą skórką kryją się również liczne mikroelementy jak potas, magnez, fosfor, wapń, sód czy żelazo, dlatego powinien pokochać je każdy, kto pragnie wypełniać swoje menu tym, co dla zdrowia najcenniejsze.

http://czytamyetykiety.pl/wp-content/uploads/2014/07/mango-460×460.pngPrzekąski Mango marki Puffins są dobre na każdą okazję dla dorosłych oraz dzieci. Mogą stać się świetnym, codziennym elementem diety, jako 1 z 5 zalecanych porcji owoców w ciągu dnia. Sprawdzą się w pracy, w szkole, po treningu i podczas seansu filmowego z rodziną. Zmieszczą się w plecaku, torebce, aktówce, a nawet w kieszeni kurtki. Mango Puffins są wspaniałym pomysłem na szybką przekąskę, gdy w żołądku odzywa się mały głód, mogą być też podawane dzieciom jako świetny zastępnik i wartościowa alternatywa dla popularnych ciastek, batoników czy wafelków.

A to już wiesz?  Bezglutenowe danie - makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

www.puffins.co Mango

Marka: Puffins

Producent: MicroFood

Pojemność: 50 g

Cena: ok. 9,99 zł

*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę idealną czyli zdrową i w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins ? absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne – chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?

Okazuje się, że tak ? co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej ? swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy