Makarony Przepisy

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy. SPAGHETTI ALLA CARBONARA Składniki: 500 g spaghetti 200 g guanciale (podgardle

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Składniki:
500 g spaghetti
200 g guanciale (podgardle wieprzowe)
4 jajka
30 g startego sera pecorino
Oliwa extra vergine
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę guanciale. Kiedy guanciale się zrumieni, odlewamy stopiony tłuszcz, zachowując jedną łyżeczkę. Schładzamy.
W misce mieszamy jajka z tłuszczem z guanciale, starty ser pecorino i dużo świeżo zmielonego pieprzu.
Gotujemy spaghetti al dente, odcedzamy je, przekładamy do miski z wcześniej przygotowaną mieszanką i energicznie mieszamy.
Podajemy.

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
__________________________________________________________________________

O Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie mieści się w awangardowej przestrzeni kulturalno-biurowej na terenie praskiego kompleksu Soho Factory, na ulicy Mińskiej 25. Włoscy gospodarze tego wyjątkowego miejsca – Marco Ghia oraz Emilliano Castagna – zapraszają na swoje wyjątkowe śródziemnomorskie warsztaty. Oferta w dużej mierze bazuje na inspiracjach kuchnią włoską, lecz znajdziemy w niej również spotkania z kucharzami specjalizującymi się w lokalnej kuchni polskiej czy przysmakach z dalekich krajów. Dodatkowy i wyjątkowym elementem są degustacje win prowadzone przez profesjonalnych sommelierów.
Akademia Kulinarna Whirlpool dysponuje nowoczesnym zapleczem kuchennym wyposażonym w najwyższej klasy sprzęty do zabudowy marki Whirlpool. Wszystkie urządzenia wyposażone są w 6-ty Zmysł, inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność i doskonałe rezultaty. Unikatowe wzornictwo, które idzie w parze z funkcjonalnością obsługi, dopełnia całości i sprawia, że przestrzenie Akademii Kulinarnej Whirlpool posiadają niepowtarzalny wygląd. A goście Akademii czują się tam komfortowo i wracają, by przeżyć nowe przygody kulinarne pod czujnym okiem naszych mistrzów kuchni.

A to już wiesz?  Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy