Ciastaidesery PierwszaKomunia Przepisy

Przepis na tort pierwszo komunijny

Przepis na tort pierwszo komunijny
INFORMACJA PRASOWA Włocławek, 09.05.2014 r. Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii Pierwsza Komunia Święta dziecka to znakomita okazja do rodzinnego spotkania w gronie najbliższych.

INFORMACJA PRASOWA
Włocławek, 09.05.2014 r.

Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii

Pierwsza Komunia Święta dziecka to znakomita okazja do rodzinnego spotkania w gronie najbliższych. Uroczysty obiad czy podwieczorek w swej atmosferze to świetny wpływ na wspólne świętowanie!

Duchowy i religijny wymiar uroczystości powinien pozostać na pierwszym planie. Przyjęcie w domu pozwoli podkreślić, co jest najważniejszym aspektem rodzinnej uroczystości. Wspólny spacer po mszy świętej, zakończony doskonałym deserem stanie się idealnym zwieńczeniem tego wielkiego dnia.

Samodzielne przygotowanie atrakcyjnego menu nie musi być trudne. Wystarczy wcześniej zaplanować zakupy, wybrać sprawdzone produkty i przepisy. Jeśli w kuchni stawiasz pierwsze kroki, a desery nie są Twoją specjalnością, warto brać pod ręką dobrej jakości składniki ? kremy tortowe, polewy czy ciasta z linii Duża Blacha Delecta. Wtedy nawet klasyczny tort Sachera przygotujesz bez trudu!

Delecta poleca sprawdzony przepis

Szybki Tort Sachera

Składniki ciasta:

1 opakowanie ciasta o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta
1 opakowanie kremu tortowego czekoladowego Delecta
200 g margaryny
100 ml wody
4 jaja
300 ml mleka
konfitura morelowa

Jeżeli akceptujecie alkohol:
Poncz:
50 ml alkoholu
25 ml przegotowanej i wystudzonej wody
5 kropli aromatu do ciast arakowego Delecta

Dekoracja:
1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady Delecta

Sposób przygotowania:

1. Rozpuść i ostudź margarynę.Nastaw piekarnik na 180?C.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania z ciastem i miksuj około 4 minuty. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.
3. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50-55 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
4. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój poziomo na 3 części. Każdą nasącz 25 ml. ponczu.
5. Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.
6. Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.

A to już wiesz?  Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwią

Producent:
Rieber Foods Polska S.A. www.delecta.pl

Produkty:
Ciasto Czekoladowe Duża Blacha Delecta, cena det. 7,29zl
Krem tortowy smak czekoladowy Delecta, cena det. 3,59zł
Aromat do ciast smak arakowy, cena det. 1,59zł
Polewa o smaku mlecznej czekolady
bez gotowania, cena det. 3,19zl

Delecta_skladniki Tort Sachera

Delecta_Tort Sachera

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy