Informacja prasowaPoznań, 30 maja 2018 r.Kiedy słupki rtęci wskazują coraz wyższą temperaturę, szukamy skutecznych metod na ochłodzenie organizmu. Co prawda najlepszym sposobem jest picie ciepłych napojów, jednak nie każdy
Informacja prasowaPoznań, 7 lutego 2018 r.Romantyczne chwile… przy herbacieWalentynki to święto zakochanych, które przypada 14 lutego, czyli w dniu, kiedy obchodzone jest w liturgii kościelnej wspomnienie św. Walentego. Mim
Nowy Sącz, 19 września 2019 r.Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkęZwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, mo
Artykuły gospodarstwa domowego inaczej – do czego wykorzystuje je szef kuchni?Długie godziny spędzone w kuchni potrafią wiele nauczyć – co z czym połączyć, aby było smakowicie i oryginalnie, ale także jak usprawnić sam
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2017Kurczak w diecie przyszłej mamyOkres ciąży oraz karmienia to dla każdej kobiety wyjątkowy czas, w trakcie którego zwracamy szczególną uwagę na odpowiednią dietę. To, w jaki spos
Warszawa, 11 sierpnia 2020 r.Smaki lata i jesieni zamknięte w słoiku – smakowita domowa spiżarnia z AppetitąPóźne lato i wczesna jesień to doskonały czas na przygotowanie zapasów na zimę. Aby w pochmurne i mroźne dni prz
Informacja prasowaPoznań, 7 marca 2018 r.Coraz częściej w opisach polskich restauracji pojawia się nazwa „kuchnia fushion”. Co oznacza ten kulinarny trend? To umiejętne łączenie tradycyjnych przepisów z różnych zakątk�
INFORMACJA PRASOWAW dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w WarszawieIII Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilakt
Niezapowiedziana wizyta, leniwy weekend, pusta lodówka, brak czasu – kulinarną odpowiedzią na każdy z tych problemów jest znana wszystkim zapiekanka. Choć kojarzy się z szybkim i prostym daniem, które ma za zadanie głównie
Informacja prasowaPoznań, 16 kwietnia 2018Śniadanie daje siłę i energię na cały dzień, a dodatkowo reguluje układ trawienny, dlatego jest uznawane za najważniejszy posiłek w ciągu doby. O tym, dlaczego rano warto jeść pe