Warszawa, 11 sierpnia 2020 r.Smaki lata i jesieni zamknięte w słoiku – smakowita domowa spiżarnia z AppetitąPóźne lato i wczesna jesień to doskonały czas na przygotowanie zapasów na zimę. Aby w pochmurne i mroźne dni prz
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol
Informacja prasowaPoznań, 7 sierpnia 2018 r.Kiedy w weekend zostajemy w mieście, a pogoda dopisuje, warto zabrać rodzinę na kilka godzin do parku i urządzić wyjątkowy piknik. Wspólnie spędzony czas nie tylko dobrze wpłynie
Informacja prasowaWarszawa, 7 grudnia 2016 r.Bakalie – świąteczny „must have” nie tylko w kuchni Świąteczny dom pachnie korzennymi przyprawami i bakaliami. Stały się one nieodłącznym składnikiem przygotowywanych s
POLSKIE PIWA DOMOWE NA MEDALPiwowarstwo domowe w Polsce dynamicznie się rozwija i zyskuje coraz większą popularność. Szacuje się, że w naszym kraju warzeniem piwa hobbystycznie zajmuje się nawet ponad 10 tys. osób. Co roku or
Istnieje potwierdzony przez naukowców związek pomiędzy postrzeganym kolorem, a wzrostem apetytu. Nic dziwnego więc, że w przypadku produktów spożywczych istotne są nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Obecność barwnik�
Informacja prasowa – Hochland PolskaCzerwiec 2018Aromatycznie i z włoską nutą…Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland!Uwielbiamy śródziemnomorska kuchnię! Siła ich niepowtarzalnego smaku tkwi w prostocie, pom
Informacja prasowaPoznań, 2 lipca 2018 r.W gorące dni nasz organizm domaga się większego niż zwykle nawodnienia. Wtedy często sięgamy po chłodne napoje gazowane. Niestety nie są one najlepszym wyborem, ponieważ zawierają d
Niedoceniany, a nieodłączny element Wielkanocny– chrzan w różnych postaciachTradycja wielkanocna kojarzy nam się przede wszystkim z kuchnią, a co za tym idziez klasycznymi dla tych świąt daniami. Puszyste babki, aromat
Informacja prasowaPoznań, 2 sierpnia 2018 r.Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przyg