Informacja prasowaPoznań, 19 marca 2018 r.Wiosna to najlepszy okres na uzupełnienie niedoborów witamin, które mogły pojawić się w naszym organizmie podczas srogiej zimy. Ta pora roku to także świetny moment na wprowadzenie z
Informacja prasowaPoznań, 4 września 2018 r.Herbaty, które poprawiają nastrójPoczątek września to ciężki okres nie tylko z uwagi na rozpoczynający się rok szkolny. Nawet jeśli nie musimy podporządkowywać swojego czasu
Zdrowy smak natury:Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiemŚwieże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są
Informacja prasowa17 sierpnia 2018, Nowy SączModne kanapki na ciepłoWłoskie panini, a może zapiekanka z polskim akcentem? Kanapki na ciepło to klasyk na śniadania, podwieczorek, kolację czy jako przystawka na wieczór ze znaj
Warszawa, 12 września 2019Informacja prasowaMarnowanie żywności – problem, którego skala jest większa niż sądzimyW Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik t
Informacja prasowa – Hochland PolskaStyczeń 2018Stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka, witamin oraz wapnia cennego dla naszych kości i zębów. Ser żółty, bo o nim mowa, pełni ważną rolę w zbilansowanej die
INFORMACJA PRASOWAW dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w WarszawieIII Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilakt
Informacja prasowaWarszawa, 29 października 2019Jesienny detoks – jak przygotować się i wytrwać na diecie sokowej?Świeże buraki, tegoroczne jabłka i gruszki, jarmuż…jesienią na straganach mamy bardzo dużo świeżych, s
Informacja prasowaPoznań, 19 czerwca 2018 r.Lekkie, smaczne i pożywne sałatki to doskonała propozycja na letni obiad. Kiedy nie chce nam się stać przy kuchni lub nie mamy ochoty na gorące dania, warto sięgnąć po jeden z pon
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi