W czasie Halloween, poza obowiązkowymi przerażającymi gadżetami, największą furorę robią przekąski, które często do złudzenia przypominają potwory albo rekwizyty z najlepszych filmów grozy. Jak uczcić to święto w momen
Informacja dla mediówJak świętować, to tylko z Pepsi! Warszawa, 6 listopada 2020 r.Właśnie startuje świąteczna kampania Pepsi „Jak świętować, to tylko z Pepsi!”. Bohaterami są niebieskie Elfy Pepsi, które w tym roku
Informacja prasowaWarszawa, 18 grudnia 2017Świąteczne „must have” – orzechyPrzepis na idealne Boże Narodzenie jest banalnie prosty: odpowiednia atmosfera, ciepło domowego ogniska, choć odrobina śniegu, drobne upomink
Przepis kulinarnyPęczakowa kutia wigilijnaSkładniki:– 150 g maku– 200 g kaszy jęczmiennej pęczak np. marki Halina (2 torebki)– ok. 5 łyżek płynnego miodu– ok. 250 g ulubionych bakalii (rodzynki, orz
Informacja prasowaPoznań, 13 marca 2018 r.Wiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy s
Szaszłyki z łososia ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 1/2 szklanki sosu sojowego 1/4 szklanki mirinu – słodkie wino ryżowe 1 łyżka miodu 1 łyżka startego czosnku 3 łyżki startego imbiru 2 ł
Warszawa, 9 maja 2019 r.Informacja prasowaTak dobre, że aż się zatrzęsiesz! Sprawdzone przepisy na desery z wykorzystaniem galaretkiW dzieciństwie z utęsknieniem czekałeś, aż odstawiona do schłodzenia galaretka będzie wre
Informacja prasowaVorwerk Polska Vorwerk Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. Kuchnia zero waste, czyli jak gotować, żeby nie marnować jedzenia i pieniędzyMarnowanie jedzenia zazwyczaj kojarzy się z wyrzuc
Informacja prasowaŁódź, 15 grudnia 2017 r.Nie każdy wie, że przebywanie na mrozie pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramów. O tej porze roku sporą część wolnego czasu spędzamy jednak w domu, np. oglądając filmy. Czę�
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zd