Przepisy

Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby
Informacja prasowa 14 marca 2017 r. Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby Bajgle to tradycyjne żydowskie pieczywo, które znane jest od XVII wieku. Według

Informacja prasowa
14 marca 2017 r.

Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

Bajgle to tradycyjne żydowskie pieczywo, które znane jest od XVII wieku. Według zachowanych zapisków, bajgiel został po raz pierwszy upieczony w Krakowie. Od tamtej pory jego popularność stawała się coraz większa. Obecnie z ich wyrobu słynie Nowy Jork. Te znane oponki są doskonałym sposobem na oryginalne i pożywne śniadanie, które możemy chwycić w rękę i zjeść w drodze. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, które urozmaicą poranną rutynę.

Bajgle to nie tylko smaczna alternatywa dla dobrze znanych nam kanapek. Dzięki właściwemu wypiekowi ich smak jest nieporównywalny do żadnych innych bułek czy obwarzanków. Przy pomocy odpowiednich dodatków możemy stworzyć pożywne śniadanie z tym pieczywem w roli głównej, które zachwyci nas swoim smakiem i wyglądem. Samodzielne wykonanie ciasta na bajgle jest czasochłonne, jednak te kupione w piekarni również smakują doskonale. Warto więc zaopatrzyć się w kilka sztuk i przygotować je według przepisów marki Kühne.

Bajgiel z łososiem i korniszonem
Składniki:
• Bajgiel
• Kawałek świeżego łososia
• Ząbek czosnku
• Oliwa do smażenia
• Korniszony z cebulką na słodko marki Kühne
• Liść sałaty karbowanej
• Czerwona cebula
• Kremowy serek
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Czosnek przeciśnij przez praskę i natrzyj nim łososia. Podsmaż go na oliwie z dwóch stron i pokrój na kawałki. Bajgla przetnij na pół. Obie jego części posmaruj serkiem, połóż sałatę, kawałki łososia, pokrojone w plastry korniszony i cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Bajgiel ze smażoną wołowiną
Składniki:
• Bajgiel
• 150 g mielonej wołowiny
• Sos Barbecue marki Kühne
• Oliwa do smażenia
• Biała cebula
• Musztarda
• Korniszony z czosnkiem marki Kühne
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż na oliwie. Dodaj 2 łyżki sosu barbecue i wymieszaj. Bajgla przekrój na pół, posmaruj musztardą i nałóż mięso. Całość posyp poszatkowaną cebulką i połóż kilka plasterków korniszonów.

A to już wiesz?  Przepis na Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywami

Bajgiel z serem kozim, burakiem i roszponką
Składniki:
• Bajgiel
• Duży plaster sera koziego
• Burak
• Roszponka
• Dressing jogurtowy marki Kühne
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Buraka obierz i ugotuj. Bajgla przekrój na pół i posmaruj dressingiem. Połóż ser kozi i posyp roszponką. Na wierzch połóż cienko krojone plasterki buraka. Dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!
Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl

Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.

Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

A to już wiesz?  Przepis na ratatouille z kiełbasą

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy