Przepisy

Przepis na Jajka z oliwkowym tatarem

Przepis na Jajka z oliwkowym tatarem
Jajka z oliwkowym tatarem Składniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek, 6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,

Jajka z oliwkowym tatarem

Składniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek,
6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,
ocet winny, szczypiorek.

Przygotowanie: Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez
4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem. Pokrój chleb
w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym. Jajka ustaw
w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara.
Posyp posiekanym szczypiorkiem.

A to już wiesz?  Jesienne smaki Zamku Topacz – befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami i piklowaną cebulą

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy