Karnawał Żywność

Smaczne ostatki zbliżają się wielkimi krokami…

Smaczne ostatki zbliżają się wielkimi krokami…
Warszawa, 12 lutego 2015 r. Karnawał to okres zabawy, tańców i imprez przebieranych, ale czy naprawdę zdążyliśmy się nim nacieszyć? Dużo pracy, obowiązków, mało czasu

Warszawa, 12 lutego 2015 r.

Karnawał to okres zabawy, tańców i imprez przebieranych, ale czy naprawdę zdążyliśmy się nim nacieszyć? Dużo pracy, obowiązków, mało czasu dla znajomych? Ostatki zbliżają się wielkimi krokami, mamy więc niepowtarzalną okazję, żeby nadrobić zaległości i urządzić imprezę
w gronie dawno niewidzianych przyjaciół. Zaproponuj bliskim przyjęcie w domu, na którym zaserwujesz smaczne i sycące przekąski
z wykorzystaniem przepisów i produktów marki WINIARY, których przygotowanie zajmie tylko chwilę.

Ostatnia sobota karnawału to dzień, który warto spędzić na przyjęciu w gronie przyjaciół. Planując imprezę w swoim domu należy pomyśleć o tym, co zaserwujemy gościom, aby zabawa trwała do samego rana. Każda pani domu chce zabłysnąć przed gośćmi pysznymi potrawami, jednocześnie nie poświęcając na ich przygotowanie mnóstwa czasu. Jakie dania przygotować, aby zachwycić przyjaciół? Proponujemy przyrządzić pyszne żeberka. Zaskocz gości inną wersją tego znanego dania i podaj je w amerykańskim stylu!

Z wykorzystaniem WINIARY POMYSŁ NA? soczyste żeberka mięso będzie nie tylko dobrze doprawione, lecz także delikatne i równomiernie upieczone w środku. Podzielone na porcje żeberka w woreczkach piecz godzinę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. W między czasie przygotuj sos. Wymieszaj pół szklanki Ketchupu łagodnego WINIARY, tyle samo coca-coli i powideł. Możesz przygotować także grubo krojone frytki, które dobrze smakują i jeszcze lepiej wyglądają. Najlepiej podawać je na metalowych tackach wyłożonych papierem. Nie zapomnij o dodaniu do każdej porcji osobnej miseczki z sosem z colą. To idealna propozycja przekąski podczas szalonej zabawy.

Trudno bawić się całą noc bez podjadania, a nie chcemy przecież, żeby nasi goście jedli tylko czipsy. Proponujemy zrobić sprawdzoną przystawkę, czyli kanapki. Do ich przygotowania wykorzystajmy oryginalne składniki oraz pyszne sosy marki WINIARY. Soczysty rostbef w chrupiącym pieczywie z sosem chrzanowym WINIARY? To danie rodem z amerykańskich lokali. Pół kilograma mięsa dokładnie umyj, następnie natrzyj olejem, sokiem z cytryny oraz Przyprawą Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY (możesz dodatkowo użyć także płatków chili). Rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju
i obsmaż wołowinę z dwóch stron. Pamiętaj, żeby nie trzymać jej zbyt długo na ogniu ? chcemy, żeby była delikatna. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i następnie piecz mięso na wyłożonej papierem blaszce przez pół godziny. Pokrój chrupkie bułki na pół, wyłóż spód pieczywa rukolą, a na nią dużo pokrojonej w cienkie plastry pieczeni. Koniec wieńczy dzieło, dlatego warstwę wołowiny posmaruj grubo sosem chrzanowym WINIARY, który wspaniale podkreśli smak. Takie stylowe kanapki możesz serwować na drewnianych deskach z dodatkiem pokrojonych w paski ogórków w zalewie. Brzmi dobrze, prawda?
Imprezowym strzałem w dziesiątkę jest zawsze sałatka. Goście mogą częstować się wtedy, kiedy mają na to ochotę, inaczej niż w przypadku ciepłych przekąsek, które dobrze zjeść od razu po podaniu. I przede wszystkim goście mogą sobie nałożyć sałatkę sami, co oznacza, że jako gospodarz masz o jeden obowiązek mniej. Proponujemy przygotowanie sałatki jarzynowej z brokułami, słonecznikiem i sosem czosnkowym WINIARY. Do osolonej wrzącej wody wrzuć brokuł i gotuj ok. 5-7 minut, a następnie ostudź i podziel na małe ?różyczki?. 30 dag pieczarek marynowanych pokrój i podsmaż delikatnie na małej ilości oleju. Pokrój jedną czerwoną paprykę, cebulę i 20 dag szynki. Około 10 dag słonecznika upraż na patelni, aż się zarumieni. Kiedy przygotowałaś już wszystkie składniki, czas na zabawę w układanie warstw. Do większej miski wyłóż połowę przygotowanych brokułów, szynkę, sos czosnkowy WINIARY, pieczarki, cebulę, znów sos, paprykę, drugą połowę brokułów, kukurydzę. Na wierzch dodaj 3 łyżki sosu czosnkowego WINIARY i posyp całość słonecznikiem.

A to już wiesz?  Jak w karnawale dbać o linię? ? przekąski w stylu fit

sos-chrzanowy-winiary.jpg

Ketchup Lagodny WINIARY

ostatki z mark_ WINIARY

Barbecue DoyPack C4.ai

sos-czosnkowy-winiary

winiary-pomysl-na-soczyste-zeberka

Więcej inspiracji na pyszne i oryginalne dania i przekąski, dzięki którym zaskoczymy gości, znajduje się na www.winiary.pl.

##
WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na?, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie ? w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić domowy posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011 oraz 2012 roku redakcja ?Rzeczpospolitej? przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy