Przepisy

BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄ

BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄ
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca: BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄ Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: łatwe

Marco Ghia,
szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:

BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄ

Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
3 kromki chleba
sól, pieprz
czosnek
oliwa
pomidor
bazylia
cytryna

Sposób przygotowania:
Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem świeżego ząbku, skrapiamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy wcześniej podsmażonego na patelni przekrojonego na pół pomidora skropionego oliwą i doprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i poszatkowaną bazylią.

Smacznego!

BRUSCHETTA ZE SCHABEM WIEPRZOWYM, OCTEM BALSAMICZNYM, MIĘTĄ I POMIDOREM
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
chleb
1 dojrzały pomidor
pokrojony na cienkie plastry pieczony schab wieprzowy
czosnek
oliwa z oliwek
mięta
ocet balsamiczny
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na wierzch kładziemy pokrojony na plasterki pomidor i miętę. Skrapiamy octem balsamicznym i obkładamy bruschettę skropionym oliwą schabem. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

A to już wiesz?  Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy