Żywność

Letnie zbiory FRoSTY

Letnie zbiory FRoSTY
Bydgoszcz, 25 lipca 2017 r. Informacja prasowa Letnie zbiory FRoSTY Latem, gdy większość z nas wyrusza na zasłużony odpoczynek, we FRoŚCIE praca wre. To właśnie

Bydgoszcz, 25 lipca 2017 r.

Informacja prasowa

Letnie zbiory FRoSTY

Latem, gdy większość z nas wyrusza na zasłużony odpoczynek, we FRoŚCIE praca wre. To właśnie teraz rozpoczynają się zbiory warzyw, aby mogły one cieszyć smakiem przez cały kolejny rok.

Do produktów FRoSTY trafiają tylko najlepsze składniki. Uprawiane specjalnie dla FRoSTY warzywa są mrożone bezpośrednio po zbiorach, aby zachować ich smak oraz wartości odżywcze. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, FRoSTA w swoich produktach nie stosuje dodatków do żywności, serwując pyszne posiłki jedynie na bazie wyjątkowych składników.

Po pierwsze marchewka
Marchewkę junior charakteryzuje smak delikatniejszy niż w przypadku tej klasycznej. Pozostają jednak cechy wspólne – chrupkość, słodycz i cała masa wielbicieli. FRoSTA serwuje ją w towarzystwie kalafiora, groszku i żółtej marchewki. Wszystko to, w sosie na bazie miodu i masła, znajdziemy w Warzywach francuskich na patelnię, które doskonale sprawdzą się jako pożywna kolacja!

Bez cukinii ani rusz
Delikatna i chrupiąca – taka powinna być cukinia. FRoSTA wybiera tylko te najlepsze, rosnące na polu, w słońcu – nie w szklarni. Cukinia – od razu po zbiorach myta, krojona i mrożona – trafia między innymi do Warzyw toskańskich. To doskonała propozycja na szybki letni obiad – samodzielnie bądź razem z ulubionym makronem czy dobrym pieczywem.

W te pędy… bambusa
Uprawy FRoSTY znajdziemy na całym świecie. Z egzotycznej Azji już za kilka chwil przyjedzie roślina wyjątkowa i oryginalna. Pędy bambusa, bo o nich mowa, cieszą się rosnącą popularnością w kuchniach całego świata. Fani nietypowych smaków mogą sięgnąć po Bami Goreng – danie na bazie piersi z kurczaka, z całym wachlarzem kolorowych warzyw i orientalnych przypraw. Potrafi naprawdę zaskoczyć swym niepowtarzalnym smakiem!

Kukurydza na medal
Jej sekretem jest właściwa odmiana. FRoSTA poszukuje tylko tych najsłodszych i najbardziej chrupiących ziarenek, które niebawem trafią do Steakhouse, dania rodem z USA. Grillowane kotleciki z siekanej wołowiny w towarzystwie warzyw: ziemniaków, fasolki szparagowej, cebuli, fasoli czerwonej i rzecz jasna – kukurydzy, to propozycja pełna smaku.

A to już wiesz?  Warzywa konserwowe - zdrowie zamknięte w słoiku

Produkty FRoSTY znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w całej Polsce, w cenach odpowiednio: Warzywa na patelnię toskańskie i francuskie 5,5 zł/ 400 g, Bami Goreng i Steakhouse 11 zł/ 500 g.

Informacje o firmie:
FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy