Rozrywka

Mała Czarna obchodzi swoje święto. Kawa to nie tylko napój. Poznaj jej różne formy!

Mała Czarna obchodzi swoje święto. Kawa to nie tylko napój. Poznaj jej różne formy!
Informacja prasowa Warszawa, 27 września 2019 r. Kawa to dla wielu nie tylko napój, a sposób na życie! Dla niektórych dzień bez kawy to dzień

Informacja prasowa
Warszawa, 27 września 2019 r.

Kawa to dla wielu nie tylko napój, a sposób na życie! Dla niektórych dzień bez kawy to dzień stracony. Sięgamy po wersję słodzoną, z mlekiem, z dodatkiem syropów smakowych czy najzwyklejszą, bez dodatków. 29 września ten uwielbiany przez wielu napój obchodzi swoje święto. Sprawdź inne sposoby na kawę – niekoniecznie w filiżance i do picia…

Doceniamy ją za walory smakowe, intensywny aromat, charakterystyczną goryczkę i pobudzenie, które przynosi niemal natychmiast. Dla wielu to nieodłączny element dnia, od którego uzależniają swój humor i któremu przypisują swoje osiągnięcia. Wśród najważniejszych właściwości kawy, poza efektem pobudzającym wymienić można również poprawę pamięci i koncentracji – kawa przyspiesza bowiem przepływ impulsów elektrycznych w mózgu, wpływając pozytywnie na procesy myślowe. To także sprzymierzeniec w zwiększeniu produkcji serotoniny, która polepsza nastrój.
Aż 83 proc. Polaków pije kawę codziennie – jesteś wśród nich? Sprawdź, w jakiej jeszcze formie możesz spotkać „czarne złoto”!

Kawa do… schrupania!
Kawa najbardziej smakuje nam w słodkim towarzystwie. W formie przekąski sięgamy po ciastka, wafelki czy batoniki. Po co jeszcze warto sięgać do kawy? Bakalie to świetna alternatywa dla słodkich wypieków. Ich charakterystyczny smak idealnie uzupełnia się z kawą – zwłaszcza, jeżeli również posiadają kawowy akcent. Przykład? BA!rdzo Bakaliowa Tabliczka w dwóch kawowych odsłonach – kawa z pomarańczą oraz kawa z kokosem. To połączenie bakalii z delikatną czekoladą, w idealnej porcji na raz. To prosta receptura najlepszej jakości suszone daktyle i ziarna kawy skąpane w aksamitnej czekoladzie. Doskonale sprawdzi się jako słodka przekąska, zjedzona w towarzystwie filiżanki kawy lub solo.
A co, jeśli połączymy wyrazisty smak kawy z chrupiącymi orzechami i słodkim akcentem…? Wynik można sprawdzić dzięki Mieszance Studenckiej COFFEE z linii Chwyć & Jedz – zupełnie nowej odsłonie popularnej mieszanki studenckiej, zamkniętej w porcji na raz. Łączy trzy idealnie uzupełniające się smaki: chrupiące orzechy laskowe, rodzynki oraz palone ziarna kawy zatopione w deserowej czekoladzie. Może być doskonałą opcją przekąskową w przerwie od nauki czy pracy lub jako sposób na relaks. Zabierzesz ją, gdzie tylko chcesz – schowana do torebki, idealnie sprawdzi się jako przekąska do szybkiej kawy na mieście.
Więcej inspiracji znajdziesz na www.bakalland.pl.
_________________________________________________________________________________

A to już wiesz?  Mąka z orzecha włoskiego

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy