Przepisy

Przepis na ratatouille z kiełbasą

Przepis na ratatouille z kiełbasą
24 października 2014, Warszawa Jesień w kuchni: Kiełbasa magnacka i Szlachecki frykas w roli głównej Przed nami jesień ? czas na smaczne i sycące dania.

24 października 2014, Warszawa

Jesień w kuchni: Kiełbasa magnacka i Szlachecki frykas w roli głównej
Przed nami jesień ? czas na smaczne i sycące dania. Dlatego firma Cedrob poszerza portfolio marki Gobarto o dwie jesienne nowości: Kiełbasę magnacką i Szlachecki frykas. Podpowiadamy jak pomysłowo wykorzystać je w wariacjach kulinarnych.
W chłodne dni wędliny i kiełbasy z dodatkiem przypraw idealnie sprawdzą się jako dodatki do kanapek, przystawek czy sałatek. Specjalnie dla osób, które szukają wysokiej jakości produktów o unikalnym smaku, firma Cedrob przygotowała dwie nowe propozycje: kiełbasę magnacką oraz szlachecki frykas.

Kiełbasa magnacka ? produkt o niepowtarzalnych walorach smakowo-aromatycznych dzięki delikatnej szynce wieprzowej oraz zastosowaniu unikalnej mieszanki przypraw. Kiełbasa wędzona, parzona i pieczona, przygotowana w 100% z surowców wieprzowych, z czego największy udział ma mięso z szynki. Idealny smak jest wynikową prostego składu wyrobu. Cena: 24,66 zł/

Szlachecki frykas ? cienkie kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce, poddane procesowi parzenia
i pieczenia. 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano z 108 g mięsa wieprzowego. Wyselekcjonowany surowiec wpływa na wysoką jakość oraz niepowtarzalny smak. Cena: 28,05 zł/kg

Jesień to idealna pora by na nowo odkryć smak duszonych i rozgrzewających potraw. Najlepiej wtedy sięgnąć po pikantne gulasze czy aromatyczne warzywne ratatouille. Połączenie produktów mięsnych oraz warzyw sprawi, że przygotujemy odżywczy i pełnowartościowy posiłek. Bardzo dobrym rozwiązaniem są proste dania jednogarnkowe, które oszczędzają czas, są pełnowartościowe i zaspokajają głód na długie godziny. Poniższy przepis sprawdzi się w każdej kuchni.

Przepis na ratatouille z kiełbasą

Ratatouille z kiełbasą

Składniki:
1 cukinia
1 bakłażan
2 cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
200 g kiełbasy magnackiej
100 ml tłuszczu roślinnego do smażenia
1 ostra papryczka chilli
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów
100 ml bulionu
1/2 łyżki oregano
1/2 łyżki bazylii
1/2 łyżki szałwii
1 mała gałązka rozmarynu

Etapy przygotowania:
1. Umyj warzywa, odkrój końcówki i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Pokrój kiełbasę magnacką w plastry, podsmaż w garnku i dodaj posiekane chilli oraz posiekany czosnek.
3. Smaż wszystko chwilę, aż czosnek zacznie się rumienić, dodaj warzywa i smaż jeszcze przez 4 minuty cały czas mieszając.
4. Dołóż pomidory z puszki, bulion oraz posiekane zioła.
5. Duś około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

A to już wiesz?  Wielkanocna baba przepis

Szlachecki frykas

Kie_basa magnacka

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy